Кирил Домусчиев спусна по веригата в Разград: Даваме милиони, взимаме този играч, за да ни осигури титлата

7 Dni Sport06.02.2024
Кирил Домусчиев,

Привличането на нов офанзивен халф е приоритет в селекцията на Лудогорец.

За това намекна самият треньор на орлите Георги Дерменджиев онзи ден при прибирането на тима от дългия лагер в Турция. „Знаете, че аз харесвам комбинативния футбол и искам по-креативен играч“, заяви опитният специалист.

В последните седмици разградчани продадоха двама футболисти, които бяха ползвани на позицията зад централния нападател – Доминик Янков, отишъл срещу сериозна сума в Монреал, и Нонато. Бразилецът не игра на „Хювефарма Арена“ и през есента, като бе преотстъпен в Сантос. Тогава обаче в по-предни позиции се изявяваше Якуб Пьотровски. Полякът показа много силна форма и се отчете с 6 гола и 3 асистенции в Първа лига, както и още 6 попадения в Лига Европа и Лигата на конференциите. По време на лагера в Турция обаче Дерменджиев върна халфа малко по-назад по терена и го нагърбва със задачата да изнася топката. Така към момента Лудогорец разполага само с Тодор Неделев като типичен плеймейкър, който да носи креативността в нападение. Именно любимецът на феновете на Ботев Пловдив ще започне сезона като титуляр на поста зад централния нападател. Той бе и един от малкото футболисти, които взеха участие във всяка от петте контроли на тима в Турция. В Разград се надяват до края на трансферния прозорец все пак да намерят алтернатива на пловдивчанина.

„От 10-и февруари до 3-4 март имаме седем мача. Трябват ни играчи и мисля, че докато затвори трансферният прозорец ще има нови футболисти при нас. Веднага е трудно да се включат, ще е необходимо време за адаптация, но ситуацията е такава“, коментира Дерменджиев след прибирането от Турция.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ