Карлос Охене се очертава като твърд титуляр, ще си партнира със „син“ юноша

7 Dni Sport05.02.2024
Левски - Дукажини, Отбор

Карлос Охене взе участие в две контроли на Левски по време на лагера в турския курорт Белек. Той бе на терена при победата над украинския гранд Динамо Киев (1:0) и тежкото поражение с 0:3 от чешкия Баник Острава.

Ганаецът пристигна на “Герена” за заместник на Андриан Краев. Българският национал отказа да подпише нов договор с клуба и ръководството го натири да тренира с втория отбор.

Изглежда, че Охене, поне в първите официални мачове, ще бъде титуляр за сините. Треньорът Николай Костов твърдо залага на нова тактическа постройка и в момента тимът е разположен в 4-4-2. Карлос ще си партнира с Асен Митков в средата на терена и ще се грижи за свръзката между защитата и нападението. Наставникът на сините може да използва в тази зона Асен Чандъров и Илиян Стефанов, като изглежда, че за момента двамата българи ще започнат втория полусезон на резервната скамейка. Футболист на Левски все още се води и бразилецът Дарлан, който бе първи избор на Костов в контролите, но 25-годишният играч в момента чака финализирането на трансфера си в Китай. Ввариант за средата на терена е и Фадига, но до момента в подготовката французинът е използван по-често на върха на атаката или по крилото.

Николай Костов ще се довери на опита на Охене по родните терени и ентусиазма на 18-годишния Асен Митков. Минусът на ганаеца при заместването на Краев е, че не разполага с високия ръст на българина. Явно е, че 30-годишният играч ще трябва да компенсира това с голяма агресия. От друга страна, Охене има по-добри организаторски качества – това той е показвал в предишните родни отбори, в които игра – Берое, ФК ЦСКА 1948 и Хебър Пазарджик.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ