Локо шокира ялов Ботев и стана Властелин на Пловдив! Бултрасите едва не подпалиха вратаря на черно-белите!

Ботев Пд-ЛокоПд 18

Локомотив Пд шокира Ботев Пд насред Коматево в 107-ата Битка за Пловдив. Хората на Бруно Акрапович излъгаха с 1:0 тези на Николай Киров в изключително постно и счучно дерби. В герой за черно-белите се превърна резервата Димитър Илиев. Така черно-белите измъкнаха победата и срещу градския си съперник с тактиката срещу Лудогорец. Отборът на Ботев Пд пък показа изключителна яловост в атака. Въпреки териториалното предимство, канарчетата почти не застрашиха сериозно вратата на гостите. Чистите голови положения в мача се брояха на пръстите на едната ръка.

ВИЖТЕ ТУК МНОГО СНИМКИ ОТ БИТКАТА ЗА ПЛОВДИВ

Напрежението и у двата отбора си личеше в първите минути и опасностите пред двете врати липсваха.  В 20-ата мин. Карагарен получи жълт картон за протест срещу съдиите. Първият точен удар по посока на една от двете врати дойде чак в 24-ата мин. Отправи го Умарбаев, но шутът на таджика не затрудни Кайзер.  Скуката продължи да царува на терена. Единствено феновете по трибуните на базата в Коматево доказваха, че се играе битката за Пловдив. Бултрасите подкрепяха неистово любимците си, но те така и не намираха верния път към вратата на Луков. В 42-ата мин. се стигна до един от най- спорните моменти в мача. Капитанът на Локо Пд Бирсент Карагарен влезе със шпагат в краката на футболист на Ботев на тъчлинията, но съдията Георги Кабаков му спести втори жълт картон, респективно червен.

Белия не се забави и още в 51-ата мин. пусна на терена Антонио Вутов, който направи своя повторен дебют за жълто-черните, заменяйки незабелязващия се на терена Диого Кампос. В игра влезе и Юсеин, който зае мястото на получилия контузия Йордан Минев. Ботев Пд продължи да има териториален превес, но много ялов. Скуката, напрежението и предпазливостта продължи да царува. В 75-ата мин. факла, хвърлена от бултрасите падна до вратаря на черно-белите Мартин Луков, като леко го закачи. Смърфовете нанесоха своя удар в 78-ата мин. Появилият се  5 минути по-рано Димитър Илиев се извиси след корнер и с глава матира Кайзер за 0:1 и доведе до екстаз около 200-те привърженици на черно-белите. Малко след гола бултрасите метнаха нова факла до голлинията на вратаря на Локо. В края Посинкович не успя да преодолее Кайзер.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ