Левски привлича нов футболист

7 Dni Sport05.02.2024
Левски, Уелтън

Левски вече осъществи три входящи трансфера, но треньорът Николай Костов настоява за още нови попълнения. До момента сините подсилиха състава с централния защитник Хоакин Фернандес Пертусо, халфа Карлос Охене и фланговия нападател Фабио Лима. Те обаче продадоха десния бек и крилото Роналдо, очакват да финализират сделка за полузащитника Дарлан и извадиха от първия тим Андриан Краев. Затова и Костов настоява за нови във всички линии. Очаква се до дни ръководството на клуба да задоволи част от желанията му и да направи входящи сделки.

От „Герена“ са в преговори за взимането на централен нападател. И правят всичко възможно да осигурят такъв на треньора още до края на тази седмица. Така Костов ще има още един чист нападател, освен бразилеца Рикардиньо за старта на пролетния дял на кампанията. Левски я започва с гостуване на Пирин. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград е на 17 февруари, събота, от 17:15 часа.

Щабът на сините пък иска много повече от Уелтън. До момента най-острият футболист на столичани от есента не е влязъл във форма. Крилото изглежда натежало, а пробивите в контролите не му спорят. Около него цяла зима не спират да вървят трансферни спекулации. А той упорито отклонява въпросите дали ще удължи договора си с клуба, който е до края на годината.

Интерес към Уелтън проявява японският Гамба Осака. За да го имат в редиците си обаче, азиатците ще трябва да извадят над 3 милиона евро за правата му. На този етап бразилецът остава в Левски, такива са и твърденията на агента му. Но ситуацията остава динамична. И ако се намери купувач, който да сложи на масата исканата от сините сума, то ще се стигне до сделка.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ