Гьозтепе на Станимир Стоилов победи Алтай в градското дерби с рекорд

7 Dni Sport03.02.2024
Левски, Станимир Стоилов

Турският втородивизионен Гьозтепе, воден от българския треньор Станимир Стоилов, разби с категоричното 4:0 тима на Алтай в дербито на Измир. Откакто българинът е начело на Гьозтепе, съставът има осем победи, един равен и една загуба в шампионата.

Любопитното е, че това бе рекордна победа за Гьозтепе в това съперничеството, след като предишният им най-голям успех бе преди десет години – 3:0.

Момчетата на Станимир Стоилов натискаха настойчиво през първата част, но така и не успяваха да поразят вратата на Мустафа Чалискан. В 42-ата минута главният съдия отсъди дузпа за Гьозтепе заради нарушение срещу Ахмед Илдъз, но след това я отмени след преглед със системата ВАР.

Все пак „гьоз-гьоз“ поведе заслужен в резултата във втората минута на добавеното време на първата част. Тогава след центриране от корнер Таа Алтъкардеш свали към Ялчин Каян на далечната греда и той отблизо вкара за 1:0.

В 58-ата минута Стоилов и компания вече имаха комфортен аванс от 2:0, след като Исмаил Кьобайшъ проби по левия фланг и прати хубав пас на дузпата за Ялчън Каян, която реализира в долния десен ъгъл на вратата на Алтай.

Седем минути по-късно трети гол за домакините, дело на Билал Месауди, беше отменен заради засада.

Третото попадение все пак стана факт в 72 мин, когато се разписа именно Месауди. Той получи пас в наказателното поле, овладя добре, обърна се и вкара в мрежата зад Челискан – 3:0.

В продължението на срещата последва нов отменен гол за Гьозтепе, когато се разписа Кенет Мама, който обаче бе в положение на засада.

Домакините обаче не бяха приключили и довършиха съперника си в петата минута от продължението, когато крайното 4:0 оформи Таа Алтъкардеш с хубав удар от границата на наказателното поле.

По този начин Гьозтепе се изкачи на втората позиция с актив от 42 точки, колкото има и третият Коджаелиспор. Лидер е Еюпспор с 48 пункта, но той има и мач по-малко. За турската Суперлига се класират директно първите два отбора в класирането, докато третият играе бараж в първенството.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ