Димитър Илиев и бивш кадър на Ботев се включиха в програма на УЕФА

7 Dni Sport01.02.2024
Локомотив Пловдив, Тренировка, Димитър Илиев

Първото издание на академичната програма на УЕФА – Сертификат по футболен мениджмънт на територията на България, което продължи 9 месеца с участието на 31 курсанти от 11 различни държави, приключи с официална церемония по дипломиране в София.

Един от най-престижните образователни курсове, на които страната ни е домакин за първи път, се организира съвместно от Българския футболен съюз, Европейската футболна централа и Университета по публична администрация в Лозана. В 9-месечния проект се включиха 21 представители на футболната общност в България, както и от 10 различни европейски държави, в т.ч. Хърватия, Гибралтар, Андора, Северна Македония, Словакия и Гърция. Голяма част от тях се дипломираха с отличие, а сертификатите им бяха връчени лично от директора на програмата Тома Жуно, координатора на Академията на УЕФА Александра Дончила и заместник изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов.

“Искам да поздравя всички участници – знам колко усилия положихте през последните 9 месеца, но съм сигурен, че те тепърва ще се отплатят. Благодаря и на нашите изключително гостоприемни домакини от Българския футболен съюз“, заяви Тома Жуно в началото на официалната церемония. Сред участниците в образователния курс са познати имена от българския футбол като двукратния Футболист №1 на страната Димитър Илиев, международния рефер Васимир Ел-Хатиб, треньора Костадин Ангелов и представители на административните звена на Славия, Левски, ЦСКА 1948, Локомотив (Пд), Лудогорец, Септември, Янтра и др.

В курса участие взе и Силвия Минкова, която до преди две години бе част от Ботев (Пловдив) и отговаряше за социалните мрежи на „канарчетата“ и различни иницативи от „жълто-черния“ клуб, някои от които жизненоважни за ботевистите. Академичният курс UEFA CFM осигурява както допълнителна професионална квалификация на работещите в сферата на футбола, така и международно признати образователни кредити. CFM е програма, състояща се от 6 базови модула, обхващащи всички сфери от административното управление на футболна структура – независимо на клуб или на асоциация. Сред тях са финанси, маркетинг, комуникации, оперативен мениджмънт, човешки ресурси, стратегическо развитие и др. Изучаваната материя осигурява детайлен поглед върху всички процеси във футболната индустрия и подобряване на мениджърските качества на курсантите.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ