Ивайло Чочев: Засега оставам във ФК ЦСКА 1948, реалната цел пред отбора е трето място

7 Dni Sport01.02.2024
Ивайло Чочев,

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев говори пред медиите, след като бе избран за Футболист №1 на месец декември в efbet Лига, както и за най-добър играч на 19-ия кръг в анкетата на „Пресклуб България“.

„Засега оставам. Само от медиите съм чувал (б.р. – за интерес от ЦСКА). Може да се каже, че се променят целите, защото ни напуснаха основни футболисти. Имахме дълга скамейка. Радостно е, че момчетата, които не получаваха толкова шансове, сега ще могат да играят повече и да заместят основните играчи, които си тръгнаха“, започна Чочев.

„Не мисля, че е имало някой, който е бил второстепенен. Ради Кирилов, страхотен футболист, който беше и национал, сега ще играе повече, Карагарен също. Може би след напускането на Русев ще получат повече шанс и ще го заместят подобаващо.“

„Мисля, че ще бъдем готови физически за Суперкупата. Тежък мач срещу най-добрия отбор в България, със сигурност са фаворити, ще опитаме да използваме шансовете си и да ги излъжем“, сподели халфът на ЦСКА 1948.

„Най-тежкия жребий уцелихме за Купата, рано или късно трябва да играем с тях (б.р. – Лудогорец), миналата година беше на финал, може би ще са концентрирани върху другите турнири.“

„Всички отбори следя, Лудогорец си остава най-добрият отбор и го показва и в контролите. Другите отбори също се представят добре, има повече натоварвания в подготовката и може би това натежава“, сподели още Чочев.

„Ние всеки мач ще излизаме за победа. Радостно е, че от по-водещите отбори почти никъде не загубихме. Реалната цел е трето място да гоним, не е голяма разликата, мисля, че е 7 точки. Важно е как ще започнем, защото ни напуснаха някои футболисти и имаме тежка програма“, каза още полузащитникът на „червените“.

„За Купата се надяваме Лудогорец да са разконцентрирани и да имаме своя шанс. Лудогорец е фаворит заради опита си, но ще чакаме нашия си шанс.“

„Аз съм го казвал и пак го казва, задачата ми не е да вкарвам, но се надявам да продължа да вкарвам. Елитон беше много добър на статични положения, Русев също вкарваше. За мен Русев е изключително добър футболист, радвам се за него, дано това е трамплин за него“, продължи българският национал.

„Надяваме се, че младите футболисти ще се развият, имат таланти. В момента ще сме по-млад отбор, има опитни футболисти, които могат да са лидери – Ради Кирилов, Виячки, Карагарен, Реян Даскалов, Дани Наумов, това сме няколко футболисти, които сме по-опитни и младите могат да попиват от нас. Гледаме да си помагаме“, завърши Ивайло Чочев.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ