Диниш Алмейда от Лудогорец: Сега съм нов играч

7 Dni Sport01.02.2024
Лудогорец, Диниш Алмейда

Централният защитник на Лудогорец Диниш Алмейда се завърна на терена след точно 1 година контузия, която получи през януари 2023 в мач срещу Цървена звезда. Той вече е на терена в контролите, които шампионите играят в Турция. Алмейда даде интервю за „Дспорт“, в което призна, че контузията го е направила нов човек и той е нова версия на себе си.

– Да започнем с най-важният въпрос. Как се чувстваш след контузията?

– Чувствам се добре, беше една голяма битка за мен тази година. Бях извън отбора. Сега съм тук, за да помогна на отбора.

– Кога ти беше най-тежко?

– Най-трудното беше, когато се появяваха всички нови и нови препятствия. Мислех, че ще се върна по-бързо, по-рано. Тогава обаче отново се появи ново препятствие, пак се върнах назад. За мое щастие тази контузия вече е в миналото и сега трябва само работя всеки ден.

– Чувстваш ли си като ново попълнение в отбора?

– Различно е. Трябва да се науча да играя по друг начин, защото моето коляно вече не е същото. Винаги мога да видя разликата преди и сега. Работих и работим в клуба, за да се върна по-силен. Един вид по-добра моя версия. По-силната страна на тази моя версия ще се появява лека-полека с всеки мач. След тази контузия съм различен и нов играч.

– Кое беше по-трудно – физическата или психологическата част на преодоляването на контузията?

– Считам се за силен психически. Смятам, че физическата част беше по-трудна, за да си върна мускулите и формата. Физически ми беше по-трудно, но благодарение на силната психическа сила успях да се възстановя и да се върна.

– Как се чувстваше, когато гледаш отбора по телевизията и стадиона. Кой мач няма да забравиш?

– Изгледах много мачове както добри, така и лоши. Случиха се хубави неща на отбора. Има много добри мачове като тези с Фенербахче, Нордселанд, ЦСКА вкъщи и последния на техния стадион. Европейските мачове са по-специални и исктам да бъда част от тези европейски нощи, защото не искам да съм като фен.

– Очакваш ли да бъдеш картотекиран за мачовете със Сервет?

– Очаквам да се чувствам добре, да съм готов за игра, но решението, дали да играя или не, е решение на треньора и клуба.

– Ти си доста интересен случай. Нямаш официален мач за Лудогорец, но смени трима треньори – Шимунджа, Петев и Дерменджиев. Гледайки отстрани Лудогорец при кого би се чувствал най-добре?

– Считам се за играч, който може да се адаптира от желанията на треньора. Сегашният ни треньор иска едно, Петев друго, Шимунджа трето. Наша работа е, като играчи, да дадем това, което треньорите искат. Стратегията, която искат и нашата работа е да го правим на терена. Независимо кой ни е треньор аз трябва да съм готов, мотивирам, да съм добре и да изпълнявам стратегията на всеки треньор.

– Колко далеч и колко близо е Лудогорец до титлата?

– Лудогорец винаги е близо да бъде шампион, защото е наше задължение и наша цел да сме в тази битка и да бъдем шампион. Не сме назад в класирането, ще дадем максималното във всеки един мач и се надявам, че ще завършим сезона отново шампиони. Това е, което клубът заслужава и работим цяла година.

– Кой е по-опасен – Черно море или ЦСКА?

– Черно море е по-силен, отколкото преди. ЦСКА си е ЦСКА – винаги е силен съперник. Трябва да сме по-силни от тези два отбора. Да дадем най-доброто от себе си, да покажем защо сме шампиони и защо сме най-големия отбор в шампионата.

– Гледате ли вече към мача със Сервет?

– Първо имаме Суперкупа. След това ще се фокусираме върху Сервет. Ще се опитаме да преминем още един в Европа. Това е нещо добре и позитивно за България. Да покажем, че сме способни да стигнем далеч и да се борим срещу големи отбори.

– Какво би казал на феновете на Лудогорец на български език?

– Всеки ден момчетата на Лудогорец работим да спечелим всеки мач. Само Лудогорец.

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ