Лудогорец победи отбора на Сигма Оломуц в приятелски мач

7 Dni Sport31.01.2024
Лудогорец - Сигма Оломуц, Бърнард Текпетей

Лудогорец постигна трета победа по време на подготвителния си лагер в Турция. „Орлите“ надиграха чешкия Сигма (Оломуц) с 3:1.

Головете за разградчани вкараха Бърнард Текпетей, Квадво Дуа и Рик Джонатан.

Първото по-интересно положение в мача се случи още във 2-ата минута, когато удар на Кайо Видал бе спасен от чешкия вратар.

„Орлите все пак стигнаха до откриване на резултата малко по-късно. Текпетей бе намерен пред наказателното поле на Сигма, премина покрай няколко футболисти на съперника и с премерен удар изпрати топката в мрежата – 1:0.

В 18-ата минута Сигма възстанови равенството. След центриране от ъглов удар топката стигна до далечната греда, където Лукас Юлиш такава футболист на чешкия тим с удар с глава отблизо изравни резултата.

Малко преди края на първата част Текпетей проби отдясно и намери Дуа, който с техничен удар отново изведе Лудогорец напред в резултата.

В 87-ата минута влезлият като резерва Рик Джонатан получи подаване по левия фланг на атаката на Лудогорец, преодоля няколко бранители в сини екипи и с мощен удар фиксира крайното 3:1.

В последната проверка на „орлите“ по време на лагера в южната ни съседка, съперник ще бъде друг чешки тим – Млада Болеслав на 3 февруари. Седмица по-късно отборът воден от Георги Дерменджиев се изправя срещу ФК ЦСКА 1948 в мач за Суперкупата на страната.

Автор: Богомир Василев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ