Гриша Ганчев – 35 милиона! Цецо Найденов – 15 милиона! Така ще бъде бутнат Лудогорец

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948,

Направи ли ви впечатление един фрагмент от последното интервю на Гриша Ганчев? Каза добри думи за благодетеля на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов. Нещо от рода на: И той пари за футбол дава!

А помните ли едно друго интервю на Гриша Ганчев, много отдавна, когато за първи път Литекс стана шампион? Едва ли. Тогава питаха бизнесмена как е преборил Левски и ЦСКА накуп. Отговорът му бе: Футболът е математика. Видях какъв е бюджета на едните, после на другите и извадих пари отгоре, за да съм конкурентноспособен.

Горе-долу това приложи преди 12 години и Кирил Домусчиев. Разбра, че за да спре хегемонията на Литекс и да убие амбициите на ЦСКА и Левски, трябва да има поне два пъти по-голям бюджет. За да ползва всички екстри по пътя към титлата. Е, вече 12 години бюджетът на Лудогорец е почти два пъти по-голям от този, който го преследва.

Миналата година ЦСКА за първи път се доближи опасно близо. И до бюджета, и до титлата. Но не успя.. Апропо, тогава с един от най-мистериозните хиксове в историята на футбола ни, точно ЦСКА 1948 спря Лудогорец към титлата и я поднесе на ЦСКА. Трябваше само Турицов да вкара една дузпа…

Но да се върнем на цифрите. В момента годишният бюджет на ЦСКА е около 40 милиона лева. Този на ЦСКА 1948 гонеше 25, но след последните рестрикции ще падне. Да падне, да падне, да падне на 15.

Т.е. ако двете ЦСКА обединят финансовата си мощ, срещу Лудогорец ще се изправят почти 60 милиона! Доста, доста близо до делиорманските 70!

Вярно, засега това звучи еретично. Но се замислете, дали тази еретичност не се прокарва от хора, които точно благодарение на нея разделят Червена България и държат ЦСКА я на дузпа, я на нещо друго от Лудогорец.

ПП: Щом Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков се събраха в коалиция, значи и Ганчев и Найденов могат! Даже с Папазки…

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ