Арда Кърджали ще реализира още един изходящ трансфер

7 Dni Sport27.01.2024
Ивайло Петков, Александър Тунчев

Преминаването на Преслав Боруков от Арда в Маритимо е рекорден трансфер в историята на тима от Кърджали.

Това призна пред колегите от „Дспорт“ спортният директор на клуба Ивайло Петков.

„Сумите, които се тиражират за трансфера на Боруков в Маритимо не отговарят на истината. Парите са повече и мога да кажа, че това е рекорден трансфер в историята на Арда. Клубът си запазва и доста солиден процент при бъдеща продажба на Боруков в друг тим“, сподели бившият национал.

„В момента имаме още един трансфер, който е договорен на равнище клубове. Играчът трябва да мине прегледи и ще бъде обявен. Става дума за централният защитник Сако“, допълни шефът на Арда Кърджали.

„Ще привлечем двама нови футболисти. Централен нападател и централен защитник, които ще се присъединят към Арда по време на зимната подготовка в Турция“, допълни Петков.

„Имахме желание той да остане при нас. Ние работихме с тази цел след като го взехме под наем от Септември. Той е млад български футболист, който искаме да развиваме. След като му излезе тази оферта, той имаше желание да отиде в ЦСКА и ние нямаше как да го спрем“, разкри още директорът на Арда.

„Разбрахме се с тях да го вземат, но известна компенсация. Нашата идея беше, а и продължава да бъде да даваме шанс на млади български футболисти, които да развиваме. Готови сме да продадем и други, но срещу сериозни трансферни суми“, допълни Ивайло Петков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ