Кой е Мартин Стойчев и какво да очакват привържениците на ЦСКА от него

7 Dni Sport26.01.2024
Screenshot 2024-01-26 at 14.00.08

Миналата зима ЦСКА привлече в редиците си само един нов играч – норвежеца Тобиас Хайнц. Днес „армейците“ анонсираха привличането на младия талант Мартин Стойчев, а с него „червените“ попълнения през тази зимна пауза станаха три – Улаус Скаршем, Фернандо Каранга и Мартин Стойчев.

За Улаус Скаршем вече се изписа и изговори достатъчно, а и успяхме да го видим в двете контроли на „червените“ до момента. Фернандо Каранга е стар познайник на привържениците на ЦСКА и не се нуждае от представяне. Мартин Стойчев, от друга страна, не е попадал толкова често под светлината на прожекторите, затова в следващите редове ще се опитам да ви запозная с него и качествата му.

Стойчев е роден на 17 октомври, 2003 година в китното българско градче Драгоман. Toй е юноша на родния му отбор от 2011 до 2018 година, а след това преминава през ДЮШ на столичния Септември (София). Дебютира за септемврийци през 2020 г. в мач срещу Литекс, изиграва 45 мача и отбелязва 2 гола. В началото на 2023 г. е даден под наем в Арда (Кърджали). Освен това той е и младежки национал на България, като записва 7 мача за отбора до 19 години и 6 за U21.

Новият №20 в състава на „червените“ е смятан за един от най-големите таланти в родния футбол, а в ЦСКА определено трябва да са доволни, че се сдобиха с младия десен защитник, който със сигурност ще засили конкуренцията в тази зона на „армейския“ ариегард. По време на престоя си в Арда, Стойчев е бил използван и два пъти на левия бек, както и няколко пъти като десен халф. Можем да заключим, че „червените“ се сдобиха с млад и поливалентен флангови играч.

Важно е да отбележим, че ЦСКА имаше крещяща нужда от подсилване в тези невралгични зони на защитата си и до голяма степен ги реши с привличането на Стойчев, който може би ще се превърне в основен играч в постройката на Ел Маестро. Мартин остави доста добри впечатления с екипа на кърджалийци и това не остана незабелязано от някои от грандовете в родния шампионат, но в крайна сметка ЦСКА пребори конкуренцията, а и желанието на самия футболист е било да акостира на стадион „Българска армия“.

Мартин е типичен десен бек – бърз, пробивен, нестандартен, с отлично центриране и много добър поглед върху играта. Той е млад, надъхан, жаден за изява и никога не пестящ сили. За отбора на Арда се отличи с няколко прекрасни асистенции, а и беше в основата на още куп положения, които нападателите на кърджалийци пропиляваха.

Привличането на Стойчев е позитивен лъч светлина в Борисовата градина, а за феновете на ЦСКА, треньорите и ръководителите в клуба, остава да се надяват, че талантливият играч от Драгоман ще оправдае очакванията и ще остави траен отпечатък в историята на най-великия български отбор. Аз лично не се съмнявам, че Мартин ще се справи с отговорната и нелека задача.

Автор: Александър Линдарев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ