В президентския офис на ЦСКА акостира оферта: Преведете ни 4 млн. и взимате най-добрия играч в първенството

7 Dni Sport24.01.2024
ЦСКА - Литекс, Данаил Ганчев

ЦСКА стигна до бърз и непоколебим провал по планирана мегасделка. „Червените“ пожелаха голмайстора на Първа лига за миналия сезон и капитан на ФК ЦСКА 1948 – Ивайло Чочев. Те обаче бяха принудени да се откажат бързо от сделката, след като им поискаха 2 000 000 евро за халфа. Сумата е четири пъти по-висока от тази, която ФК ЦСКА 1948 искаше за Чочев от клубове зад граница. Според запознати, националът е бил спазарен с китайски отбор и такъв от Близкия изток срещу 500 000 евро.

Самият футболист обаче отказал тези трансфери, защото искал да бъде в България до съпругата си Сюзън, която наскоро го дари с дете. Именно тази информация е накарала ръководството на ЦСКА да поиска да купи Чочев, който имал интерес към трансфер на „Армията”, но четворната цена на халфа категорично е отказала „червените”. Босът на ФК ЦСКА 1948 – Цветомир Найденов – също отрече възможността на този етап Ивайло Чочев да премине в Борисовата градина.

Иначе настоящият договор на капитана на ФК ЦСКА 1948 е до лятото на 2027 година. За тима от Бистрица той има 104 мача във всички турнири, в които вкара 48 гола и направи 11 асистенции.

Ивайло Чочев е юноша на Спартак Плевен и Чавдар Етрополе, откъдето през 2013 преминава в ЦСКА. За „армейците” има 50 мача с 8 гола и 5 асистенции. През 2014 година той беше продаден на италианския Палемро за 2 милиона евро – сумата, която към днешна дата искат на ЦСКА за правата му. Към този момент именно Ивайло Чочев е футболистът с най-висока заплата в родния елит – 50 000 евро на месец.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ