„Грозното писмо, което не трябва, да достига до българския гражданин Григор Д. Димитров“

7 Dni Sport22.01.2024
Григор Димитров,

От Фейсбук профила на Илиан Габриелов – фен на тениса и Григор Димитров:

„Понякога си мисля, че всичко ни е от манталитета и имаме мрънкачеството /празни приказки и хейт/ е част от него.

Григор Димитров е изиграл осем мача от началото на годината, в които е записал 7 победи, в тях влизат такива срещу Анди Мъри, Холгер Руне, Мартон Фучович и Танаси Кокинакис. Титла в първия му турнир за сезона. Съвсем скоро е побеждавал Стефано Циципас, Хуберт Хуркач, Даниил Медведев, Лорецо Музети, Карлос Алкарас, Карен Хачанов и много други качествени елитни играчи. Въпреки това разбирачите кълват по клавиатурата.

Няма нужда, да ви показва такива съобщения, които се превръщат в грозни писма на срама. Григор Димитров трябва, да се използва като човек с толкова много качества и опит, за да бъдат шлифовани новите ни играчи, а не да се плюе по него. Дайте, да вземем пример от Европа как се прави и как се процедира. Рафаел Надал дава път на Алкарас и много други испански майстори на тениса, Новак Джокович на всички млади сръбски играчи, същото е с Федерер и други големи играчи. Там политиката за спорта е държавна, затова има и успехи. Друг въпрос, но подкрепата към изписаните играчи я има, в България обаче сме друга бира, тука се плюе и маскари.

Българският играч има прекрасен екип, желая им да успяват и да правят успехи за България, а спорта ще бъде успешен и масов, когато бъде държавна политика.“, пише запалянкото.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ