Разсекретявам ви цялата инфорция, Кубрат Пулев ще стане световн шампион по бокс, след това ще разбре, че е всичко е менте

7 Dni Sport20.01.2024
Кубрат Пулев,

Световната титла на боксовата версия WBA, за която през март в София ще се бият Кубрат Пулев и Махмуд Чар, се оказа менте. Поясът не е бил защитаван цели седем години, през които е лежал в нафталина. Сега го вадят, за да направят галавечер в България, тъй като на Запад към подобен двубой няма има голям интерес. У ас обаче ще има доста повече публика на двубоя, който вероятно ще се проведе в „Арена София“.

Договорите вече били подписани, след като Махмуд Чар ударил на камък с мераците си да се бие с Дерек Чисора. Германецът, който е от сирийски произход и се прекръсти от Мануел на Махмуд, спечели въпросната титла през 2017 година, но сле това не я е защитавал.

Всъщност големият финал при най-тежките боксьори в света ще се проведе на 17 февруари в Саудитска Арабия, където ще се бият Тайсън Фюри и Олександър Усик.

Двамата са носители на всички истински пояси в тежката категория.

Автор: „Уикенд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ