Истината за ЦСКА и Стойчо Младенов. Време е да излезе на яве.

7 Dni Sport15.01.2024
Лудогорец - ФК ЦСКА 1948, Стойчо Младенов

Случи се нещо напълно очаквано. Беше въпрос на време. Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов вече не е оперативен директор. Сладка беше тази длъжност, но е минало. Минало за „армейския“ клуб е самият Младенов и съм сигурен, че болшинството от публиката на ЦСКА не иска да го вижда на мачове на отбора.

През годините се нагледахме на лицата на Екзекутора. Спокойно може да носи прякора Стойчо Стоте лица. Смени лицето и мисленето си, и за ЦСКА, когато беше назначен на последната си работа. И така заби нож в сърцата на хората, който сега няма как да бъде изваден, избърсан от кръвта и всичко да се забрави.

Нека Младенов не обръща палачинката. Да не слушаме отново заучените му фрази от сорта на „без ЦСКА не се живее, но с ЦСКА в кръвта се умира“ и подобни високопарни слова, с които целеше да се бетонира в главите и сърцата на публиката. Успя. Той беше идол. Човек на пиедестал за привържениците. За него лоша дума не можеше дори да дойде наум. Стойчо имаше всичко това, докато не стана директор. Оперативен. Сам се оперира и изтръгна от душите на „червените“ фенове, които ненавиждат предателства.

Да, Тодор Янчев бързо се завърна на мачове на ЦСКА и никой не го закача. Той също беше любимец на хората, но няма база за сравнение с това какъв любимец им беше Младенов. Именно заради това прошка за последния едва ли ще има. Аз пък може да си размишлявам напълно ненужно. Защото трудно през годините можеше да видите Стойчо Младенов на мач на ЦСКА, ако не е на работа в клуба. Та едва ли ще се затича точно сега. Но все пак, да следва линията, която сам начерта в своето близко минало. Беше забравил за кой отбор вкара два гола на Ливърпул. Щом сам забравя, и други може да забравят.

Има и такива футболни личности, които останаха чисти към любовта си ЦСКА. Като доскоро дясната ръка на Младенов – Анатоли Нанков. Разни хора, разни идеали.

Беше по-добре да остане обичана легенда завинаги, отколкото оперативен директор за кратко. Човек, каквото си направи сам, никой не може да му го направи…

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“

Оригинално заглавие: „Стойчо Стоте лица да не обръща палачинката за ЦСКА“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ