Исторически момент за efbet Лига, двама футболисти ще играят в един отбор за Купата на африканските нации

7 Dni Sport15.01.2024
Фенербахче - Лудогорец, Ноа-Сонко Сундберг,

Купата на африканските нации се разгорещява, тъй като две съседни западноафрикански държави – Сенегал и Гамбия, се готвят да се изправят една срещу друга на стадион „Шарл Конан Бани“ в Ямусукро.

Атмосферата се очаква да бъде нажежена, като и двете групи фенове са нетърпеливи да видят по-нататъшното развитие на страната си в турнира.

Двубоят ще бъде исторически и за бълграския клубен футбол, защото за първи път двама футболисти от efbet Лига са титуляри в един отбор на мач от Купата на африканските нации. Става въпрос за Ноа-Сонко Сундберг от Лудогорец и Бабукар Гайе от отбора на Локомотив София.

Ноа-Сонко Сундберг е основен играч в защитата на Гамбия. Той има 16 мача с фланелката на националния си отбор, в които показва сигурна игра и е сред любимците на старши-треньора Том Сентфит. Друг основен играч в селекцията е вратарят Бабукар Гайе, който е с 17 мача и е първи избор.

Сенегал, действащият африкански шампион, показва силно чувство за последователност в последните си изяви, като успя да запази чисти мрежи срещу Нигер и Камерун, което е доказателство за солидната му защита. Особено впечатляващо е солидното им представяне срещу Южен Судан, като вкараха четири гола и извади на показ офанзивни умения. Въпреки че Того ги задържа в патова ситуация, цялостната им форма остава възхитителна с добра комбинация от победи и много малко неуспехи, като например малката загуба от Алжир и равенството с Руанда.

От друга страна, Гамбия, макар и да не е толкова популярна като сенегалските си колеги, показа, че е отбор, който не може да бъде приеман с лека ръка, най-вече с победата си над Мали – резултат, който със сигурност щеше да повиши увереността им. Те също така доказаха, че имат голове в себе си, като постигнаха забележителна победа срещу Южен Судан. Въпреки това те показаха известна непоследователност, като загубиха от Кот д’Ивоар и Мароко в приятелски срещи и постигнаха смесени резултати в Световната купа – квалификации за Африка.

Предвид липсата на скорошни директни мачове е предизвикателство да се правят заключения въз основа на исторически данни. Въпреки това, тъй като и двата отбора идват от един и същи регион, със сигурност има познанства и регионални съперничества, които ще добавят допълнителен слой интензивност към срещата.

Мачът е насрочен за 16:00 часа българско време и ще бъде ръковеден мароканския съдия Редуан и помощниците му.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ