Радослав Янков дисквалифициран в Швейцария

7 Dni Sport13.01.2024
Радослав Янков,

Българският сноубордист Радослав Янков беше дисквалифициран по време на пресявките за състезанието от Световната купа в дисциплината паралелен гигантски слалом в Скуол, Швейцария.

По този начин носителят на големия Кристален глобус пропусна възможността да се бори за участие в същинската надпревара по-късно днес.

Дисквалификацията на Янков дойде още при първото му спускане в квалификациите, в което той кара по синьото трасе в дуел срещу италианеца Даниеле Багоца.

Любопитното е, че още цели четирима състезатели, които караха по синьото трасе също бяха дисквалифицирани – Дарио Кавицел (Швейцария), Кристоф Карнер (Австрия) и Дилън Удолф (САЩ).

Стартът на основното състезание ще бъде даден в 14:30 часа българско време.

За Радослав Янков сега предстои да се насочи към Бад Гащайн, Австрия, където във вторник (16 януари) предстои още един старт от Световната купа в дисциплината паралелен слалом.

В края на следващата седмица пък българинът заедно с най-добрите сноубордисти в паралелните дисциплини ще се насочат към България, защото Пампорово ще бъде домакин на други два паралелни слалома за Световната купа на 20 и 21 януари.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ