Изумителен Симеон Николов донесе победата на България срещу Турция

7 Dni Sport12.01.2024
Screenshot 2024-01-12 at 19.11.43

България и Турция изиграха мач за учебник по волейбол в европейската квалификаия за мъже под 20 години. Нашите постигнаха страхотна победа с 3:2 (29:31, 25:20, 21:25, 25:18, 15:12) гейма. Успех срещу домакина Румъния утре ни касира за европейското.

Мачът мина през всякакви обрати и продължи два часа и половина. Още в първия гейм се видя, че това е битката за първото място. Резултатът се движеше в двете посоки и накрая турците спечелиха с 31:29. Нашите веднага отвърнаха на удара с успех във втората част – 25:20. Отново Турция излезе напред, след като спечели третия гейм с 25:21.

И тогава стана наистина интересно. Българите заиграха по най-добрия начин. Знаейки, че загуба може да им струва първото място, те се хвърлиха с всички сили. Резултатът не закъсня. Това беше и най-убедително спечеленият гейм в двубоя.

Тайбрекът се превърна във върховата точка на драмата. Първо нашите поведоха със 7:4 и изглеждаше, че победата е в кърпа вързана. Турците обаче не мислеха така. Засилиха атаката си и ни пробиха лошо – 11:7. Тогава на началния удар застана Симеон Николов. Нашият разпределител направо сам спечели двубоя. Звездата ни, който вече е и мъжки национал, направи четири поредни аса. България поведе с 13:11 и вече не изпусна успеха.

След като в първия ден победихме Черна гора с 3:1, трябва утре да гарантираме класирането. Така първите два мача на националните отбори на България за 2024 година завършиха с победа.

Автор: „Дспорт“

Снимка: От официалната Фейсбук страница на Българската федерация по волейбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ