ЦСКА започна 2024 година с победа и голово шоу срещу Литекс

7 Dni Sport12.01.2024
ЦСКА - Литекс, Отбор

ЦСКА постигна първа победа за новата 2024 година. „Червените“ надделяха над втородивизионния Литекс с 5:3 в приятелска среща, която бе играна на националната футболна база в Бояна.Първоначално проверката трябваше да се проведе на базата на столичани в Панчарево, но заради замръзналите терени там, бе взето решение двубоят да бъде преместен.

ЦСКА поведе с 1:0 още във 2-ата минута. Футболистите на Литекс допуснаха грешка при изнасянето на топката, която бе открадната от Георги Чорбаджийски, който след това подаде към Матиас Фаетон, а той се опита да стреля. След това отбитата топка попадна в краката на Марк-Емилио Папазов, който бе с гръб към вратата, обърна се и стреля от границата на наказателното поле, като вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Алекс Божев.

Литекс успя да изравни резултата в 6-ата минута. Виктор Василев направи пробив и центрира в наказателното поле на ЦСКА, където топката бе изчистена в корнер от Християн Петров. Илиян Капитанов центрира от ъгловия удар в наказателното поле на „червените“, където Иван Иванов засече топката с глава и я вкара в горния ляв ъгъл на вратата на Димитър Евтимов.

В 18-ата минута Иван Турицов проби отдясно, след което влезе в наказателното поле на Литекс и подаде на Марк-Емилио Папазов, който стреля, но Алекс Божев успя да се намеси и да избие в корнер.

След изпълнението на ъгловия удар последва центриране на втора греда, топката бе овладяна от играч на ЦСКА и подадена на Християн Петров, който отблизо стреля, но на сантиметри встрани от вратата на Алекс Божев.

Съдията Станимир Тренчев свири дузпа за ЦСКА в 21-ата минута за нарушение срещу Дюкенс Назов в наказателното поле на Литекс.

Фаетон стреля в средата на вратата в 22-ата минута и ЦСКА поведе с 2:1.

ЦСКА вкара трети гол само няколко секунди по-късно. След подновяването на играта топката бе подадена на лявото крило към Назон, той премина през трима защитници на Литекс, нагласи си топката и от дъгата на наказателното поле шутира и вкара във вратата на Алекс Божев.

Литекс намали резултата в 29-ата минута – 2:3. Георги Стайков получи топката малко пред вратарското поле и по земя я прати в мрежата на Димитър Евтимов.

Амос Юга отправи удар от дистанция в 41-ата минута, след което топката премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Алекс Божев.

Четири минути по-късно след изпълнение на ъглов удар, Марк-Емилио Папазов стреля, но ударът му премина покрай гредата и излезе в аут.

ЦСКА вкара четвърти го в 56-ата минута. Сейни Сенянг центрира прострелно в наказателното поле на Литекс, където топката попадна в непокрития Илиян Антонов, който по земя прати топката във вратата на Литекс за 4:2.

Литекс намали отново своя пасив в 71-ата минута. След центриране в наказателното поле на ЦСКА Кингсли Бучи изпревари Шакич за топката и с крак я прати в мрежата на Малин Орлинов.

ЦСКА стигна и до пети гол в 90-ата минута. Илиян Антонов нахлу в наказателното поле на Литекс и подаде успореден пас на Джонатан Линдсет, за когото не представляваше проблем да вкара топката във вратата на Симеонов за крайното 5:3.

Автор: Богомир Василев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ