Лудогорец изпраща защитник в Ботев Враца

7 Dni Sport10.01.2024
Пирин Благоевград - Ботев Враца, Даниел Генов

Лудогорец праща свой защитник в тим от Първа лига. Става въпрос за десния бек Илкер Будинов. Той ще продължи кариерата си в Ботев Враца. През есента 23-годишният футболист бе под наем в друг елитен отбор – Етър. През миналия сезон пък игра като преотстъпен в Пирин Благоевград. Явно и сега Будинов не попада в плановете на спортно-техническия щаб на орлите, които пак ще го дадат на друг отбор.

От Разград са решили този път да подсилят с него закъсалия Ботев Враца. Както е известно, на старта наставникът на врачани Христо Янев обяви, че иска да работи с млади български футболисти. Илкер Будинов, който е родом от Търговище, има и кратък период в Спартак Варна. Той обаче така и не успява да пробие в първия отбор на Лудогорец.

Преди дни той и друг кадър на разградчани Владислав Найденов сами са заявили пред ръководството на Етър, че искат да се върнат в Разград. Лудогорец търси отбор за Найденов, където да играе през пролетта. Ако не успее да го преотстъпи, то той ще продължи в дубъла, който бе поет тази зима от Захари Сираков, водил досега третия състав в Североизточната Трета лига.

Друг от българските играчи на орлите Доминик Янков пък е имал наскоро разговор с ръководството. Той е искал повече минути на терена, като не е бил доволен от статута си на резерва. Било е обсъдено и негово отдаване под наем, като опции са били Славия и Ботев Пловдив. По-вероятно е бившият национал да акостира при канарчетата.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ