Липсата на писмо от Гана зарадва отбора на Лудогорец

7 Dni Sport02.01.2024
Лудогорец - Аякс, Бърнард Текпетей

Спортно-техническият щаб на Лудогорец получи добри новини в първия ден на 2024 година. И те дойдоха от Гана. Местната федерация обяви състава, който ще участва в Купата на африканските нации. И в него не фигурира името на фланговия нападател на разградчани Бърнард Текпетей. Крилото бе в разширения списък, но в крайна сметка не успя да влезе в тима. Това е добре за треньора на разградчани Георги Дерменджиев. Той ще има на разположение аса за цялата подготовка и решителните пролетни битки. Календарът при подновяване на кампанията ще бъде много натоварен. На 10 февруари орлите ще излязат срещу ФК ЦСКА 1948 в спор за Суперкупата.

На 15 февруари пък е първият двубой от плейофите за 1/8-финалите в Лигата на конференциите срещу Сервет в Швейцария, а реваншът е седмица по-късно. Най-вероятно на 18 февруари пък Лудогорец ще приеме временния лидер в първенството Черно море в мач от 20-ия кръг. Тимът се събира на подготовка на 5 януари в София, като след това ще има лагер в Турция. За там вече са уредени контроли с полския Ракув (27 януари) и чешките Теплице (30 януари) и Млада Болеслав (3 февруари).

Текпетей направи много добра есен. В 17 срещи в Първа лига той вкара 6 попадения, разписа се веднъж в 2 срещи за купата, отбеляза и 4 гола в 13 сблъсъка на континенталната сцена.

Медиите в Словения пък разкриха колко пари ще получи Лудогорец от постоянния трансфер на защитника Жан Карничник в Целе (б.а. – през миналата година той игра в този клуб под наем). Орлите ще приберат 500 хиляди евро. Очаква се до дни разградчани да привлекат няколко футболисти. Треньорът Георги Дерменджиев желае да има поне 1 нов на старта на подготовката.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ