Южноамерикански подарък с класа и опит в краката за Нестор Ел Маестро и ЦСКА

7 Dni Sport28.12.2023
ЦСКА - Левски, Нестор Ел Маестро

ЦСКА е набелязал футболист, който се подвизава в Южна Америка и не разполага с паспорт извън Европейския съюз, за зимната си селекция. Както е известно, “червените” имат солидни контакти в Бразилия и Колумбия и много често работят с местния пазар. Тази зима най-вероятно няма да направи изключение, като от “Армията” вече са влезли в контакт с въпросния играч. “Червените” ще привлекат поне трима футболисти по време на предстоящия трансферен прозорец, като основният им фокус все пак е насочен към Стария континент заради специфичната ситуация с европейските документи в клуба. Въпреки това, тя все пак позволява да бъде взет още един играч извън ЕС.

В момента в Борисовата година има цели 9 футболисти, които не са европейски граждани, а в мачовете у нас е позволено да играят максимум петима от тях. През есента четирима се утвърдиха като константи фигури в групата на Нестор Ел Маестро – Браян Кордоба, Марселино Кареасо, Майкъл Естрада и Данило Асприля, а най-често състава попълваха Браян Морено или Сейни Санянг. Категорично извън борда са Лазар Туфегджич и Жираир Шагоян, а след период с договор за наем в Пирин в тима се завръща Бисмарк Чарлс, който така и не записа нито един мач за “орлетата” заради контузия.

Канцлера, чийто контракт изтича през лятото, най-вероятно ще разтрогне по взаимно съгласие. Това ще направи и Туфегджич, който отказа подобно предложение в началото на сезона, но сега ще склони да напусне Борисовата градина. Наемът на Шагоян от Арарат Ереван може да бъде прекратен предсрочно, а Морено или Санянг на свой ред е възможно да бъдат преотстъпени.

“Червените” продължават да работят и по изкарването на роден паспорт на Асприля, който преди игра у нас за Литекс, а и съпругата му е българка. По този начин ще бъде освободена квота за евентуално ново попълнение, което също не притежава паспорт от Евросъюза.

Автор: „Тема Спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ