Саша Илич: Направих немалко в отбора на ЦСКА

7 Dni Sport27.12.2023
ЦСКА - Сепси, Саша Илич

Четири победи и пет равенства. Такъв е активът на Саша Илич в деветте му мача начело на Атромитос.

Сръбският специалист пое отбора от атинския квартал Перистери в края на октомври и за кратко време успя да стабилизира изявите му. И ако победата с 3:1 като гост на Арис може да се разглежда като проблясък, то успехът с 3:2 над тогавашния лидер във временното класиране Панатинайкос на 17 декември показва, че работата на легендата на Партизан започва да се вижда. Саша Илич сподели впечатленията си от гръцкия футбол, както и да се върне към периода си начело на ЦСКА. Няколко дни след интервюто пък неговият тим спря и друг от претендентите за титлата – Олимпиакос, с нулево равенство у дома.

„Футболът е игра на резултати и един треньор трябва да е отговорен за представянето на тима си. За 14 месеца в България смятам, че успях да направя немалко. Създадохме една прекрасна атмосфера на Панчарево, бяхме в битката за титлата до последно и една пропусната дузпа ни раздели от това да прекъснем дългогодишната пауза без отличие. За съжаление това не се случи, но въпреки това пазя само хубави спомени от времето си в ЦСКА и оставих там много приятели.

Просто това са нормални неща във футбола в един момент си най-добрият когато постигаш резултати, а когато губиш, трябва да поемеш отговорност и да си тръгнеш“, заяви Илич пред колегите от „Тема Спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ