Отвориха фиша със заплатите на Григор Д. Димитров за 2023-ата година, информацията изтече

7 Dni Sport24.12.2023
Григор Димитров,

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров изпраща най-силния си сезон в последните 5 години. Гришо започна 2023 година под номер 28 в света, а я завършва като 14-и в класацията на ATP. Силното представяне на българина през годината му донесе не само точки за световната ранглиста, но и сериозна печалба от наградни фондове.

Какво постигна Григор Димитров през 2023 година?

През тази година Григор Димитров достигна до два финала – този на турнира от сериите ATP 250 в Женева на клей, както и на скорошния Мастърс 1000 турнир в Париж на закрито. Българинът загуби и двата спора за трофеите, като в първия случай отстъпи на Николас Джари, а във втория бе победен от световния номер 1 Новак Джокович.

Освен тези два финала, Григор направи и още няколко впечатляващи класирания през 2023 година. Ето и някои от по-значимите постижения на българина през тази година:

Успехите на Григор Димитров през 2023-а

Мастърс 1000 Париж – финал
ATP 250 Женева – финал
Мастърс 1000 Пекин – полуфинал
ATP 500 Ротердам – полуфинал
ATP 500 Вашингтон – полуфинал
ATP 250 Чънгду – полуфинал
ATP 500 Пекин – четвъртфинал
ATP 500 Куинс – четвъртфинал
Наградният фонд, който Григор спечели през 2023-а

При толкова силни класирания през годината не е изненада, че Григор Димитров е спечелил и солидна сума от наградни фондове. Григор Димитров от наградни фондове е изкарал от тенис турнири през 2023 година малко над 2,7 милиона долара.

Разбира се, най-голяма сума Григор прибра от наградния фонд на Мастърс турнира в Париж. Само за участието си на финала българинът спечели близо половин милион евро, а за всяка преодоляна фаза преди това са предвидени допълнителни парични награди.

Играчът Григор Димитров се насочва към своя 16-и сезон в професионалния тур, като ще открие 2024-а с турнира в Бризбън, който е печелил през най-успешната си година – 2017-а. За толкова години в тениса българинът показа постоянство и е почти неизменна част от световния елит.

Автор: „Actualno.com“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ