Време е за горещи страсти под тепетата – Ботев или Локо ще е кралят на Пловдив

44

Днес в 18:30 часа е голямото пловдивско дерби между Ботев и Локомотив. Двата тима се изправят в поредния страхотен сблъсък помежду си. Страстите под тепетата отново ще достигнат критична точка, като всеки от двата тима ще иска да зарадва феновете си с победа.

Първите четири кръга бяха доста противоречиви и за двата отбора, които са плътно залепени един за друг в класирането. Ботев започна сезона със загуба от Левски, после записа две поредни победи над Септември и Етър, но след това допусна ново поражение от Берое.

В същото време Локо има същите показатели, но за “Железничарите” нещата се случват по възходяща линия. Възпитаниците на Бруно Акрапович записаха две загуби в първите си два мача – от ЦСКА-София и Славия, но пък след това успяха да вземат две победи в двубоите си с Лудогорец и Верея.

Статистиката между двата тима в елита е почти напълно изравнена преди днешния мач. В 106 срещи всеки от съперниците е записал по 38 победи, а 30 мача са завършили наравно. Единствено головата разлика е в полза на Локо, но само с едно попадение – 128:127.

Домакините не могат да разчитат в днешния мач на Стивън Петков и Димитър Пиргов. В тяхно отсъствие треньорът Николай Киров се очаква да заложи на Кайзер на вратата и пред него Филипов, Димитров, Ничев и Минев в отбрана. Терзиев ще изпълнява ролята на дефанзивен халф, а Балтанов и Неделев ще движат играта в средата на терена. Шопов и Серкан ще действат по крилата, а атаката ще води Афонсо.

В същото време и в Локо имат трима контузени, които не влизат в сметките за днешния двубой. Това са Илко ПирговАнте Аралица и Петър Главчев. Очаква се Акрапович да пусне на терена Луков под рамката и Петрович, Везалов, Езе и томашевич в защита. Банович и Умарбаев ще са опорните халфове, а Буна и Карагерен ще оперират по крилата. Атаката ще води Илиев, а зад гърба му ще стартира Михалевич.

Първа професионална лига, 5 кръг: 

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави: 

БОТЕВ: Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Терзиев, Шопов, Балтанов, Неделев, Серкан Афонсо

ЛОКО: Луков, Петрович, Везалов, Езе, Томашевич, Банович, Умарбаев, Михалевич, Карагерен, Буна, Илиев

Стадион: Коматево
Съдия: Георги Кабаков

Начало: 18:30 часа

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ