Лудогорец обмисля внимателно нещата със Спас Делев, не бърза с новия договор

7 Dni Sport23.12.2023
България - Унгария, Спас Делев

Ръководството на Лудогорец няма да избързва с предлагането на нов договор на Спас Делев. Нападателят е обвързан с клуба до лятото. След броени дни той ще може да преговаря свободно с други клубове, като евентуално да премине в някой от тях след края на кампанията като свободен агент.

Националът не е със статут на твърд титуляр при разградчани, въпреки че вкара няколко решителни гола. Най-пресният от тях ще остане завинаги в летописите. Той донесе успеха с 1:0 над ЦСКА на 10 декември и ще остане в историята като последния вкаран гол на „Българска армия в този му вид. Предстои съоръжението да бъде сериозно реконструирано.

През есенния дял на кампанията Делев изигра 16 мача в efbet Лига, но само в 5 от тях бе титуляр. Бързакът реализира 3 попадения. В евротурнирите бе на терена в 13 срещи, но така и не успя да се разпише. Лудогорец разполага с много крила – Бърнард Текпетей, Кайо Видал, Рик Джонатан, Мунир Шуиар и Раи Насименто. Така че битката за попадане в стартовите 11 е много голяма.

В същото време Лудогорец и Сантос могат да осъществят любопитна размяна на футболисти, пише бразилското издание Bolavip, като двете страни водят доста разговори. В Разград под наем от клуба на Пеле играе нападателян Руан Крус. В същото време халфът Нонато е преотстъпен от шампионите в бразилския клуб. Договорите и на двамата са до края на сезона. информацията гласи, че двата клуба обсъждат да разменят правата на двамата футболисти, без да плащат за тях.

Руан Крус изигра 17 мача за Лудогорец в първенството, в които вкара 5 гола.

Бразилецът към момента е втора опция пред треньора Георги Дирминджиев за върха на атаката след звездата в атаката на отбора Квадво Дуа.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ