Стойчо Младенов: Ние сме максималисти, непостоянството ни изяде много точки

7 Dni Sport21.12.2023
ФК ЦСКА 1948, Стойчо Младенов, Добрин Гьонов

Оперативният директор на ФК ЦСКА 1948 Стойчо Младенов коментира цялостното представяне на отбора през есенния полусезон. Шефът на „червените“ съжалява за лесно изгубените точки в някои мачове и изрази мнение, че футболистите трябва да показват постоянство, за да има добри резултати.

Екзекутора на Ливърпул увери, че треньорът Николай Панайотов има пълна подкрепа от ръководството, след което сподели, че всеки един от предстоящите двубои с Лудогорец е еднакво важен. Припомняме, че през пролетта ФК ЦСКА 1948 ще срещне шампионите на два пъти в efbet Лига и по веднъж за Купата и Суперкупата на България.

„Непостоянството в играта ни попречи на положителните резултати. Лесно загубените точки се оказаха доста негативни за класирането. Новите хора, които взехме, трудно се адаптираха, а някои не успяха. Ние сме амбициозни хора, целите ни са високи. Продължаваме да работим, има още много мачове да играем. Надявам се да бъдем по-постоянни, за да постигнем по-добри резултати.

Свърши се много успешна работа във втория отбор. Школата постигна много добри резултати. В това отношение самият факт, че в първия отбор се изкачват млади състезатели – това е показателно, че се работи добре в школата. Имаме много добри деца, които във времето ще имат възможността да покажат своите качества.

В един професионален футболен клуб честата смяна на треньорите оказва негативно влияние върху отбора и състезателите. Всеки един новоназначен треньор има свои идеи, коренно различен подход, изисквания и всичко останало. Необходимо е време на играчите. Мечтая си това при нас да не се получава, нека е все по-рядко. За два-три-четири месеца един треньор никога няма да успее да отработи всички тези футболни елементи, които са необходими един отбор да работи като едно цяло. Треньорите искат футболистите да мислят и действат еднакво. Това се постига с много постоянство. Това непостоянство ни изяде 7-8 точки.

Много ми се иска Николай Панайотов да остане начело на отбора. Има нашата подкрепа на 100%. Ще направим всичко възможно да подобрим конкуренцията на всеки един пост, защото това дава нужните качества и постоянство.

Побеждавали сме Лудогорец, защо да не ги победим отново? При жребия изказах своето мнение, че явно пролетта ще играем само с Лудогорец. Тези мачове ще ни помогнат в едно естество. Във финала ни липсваше опитът и самочувствието. Надявам се сега да покажем, че сме израснали в това отношение. Напред трябва да излезе професионализмът.

Централният нападател трябва да финализира атаките, защото играем с типични крила и създаваме много положения. Не видях нужните качества в тези футболисти (б. а – Аерон Зинга, Видар Кяртансон). Може би адаптацията и малкото игрово време им попречи. На нас ни трябват тарани, които да завършват атаките.

Всички мачове с Лудогорец са еднакво важни – шампионат, Купа, Суперкупа. Ние сме максималисти и се стремим да побеждаваме във всеки един мач, без значение от какво естество е“, каза Младенов.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ