Добрин Гьонов: Ние не сме Реал Мадрид, при добра оферта защо да не продадем Чочев?

7 Dni Sport21.12.2023
ФК ЦСКА 1948 - Хебър Пазарджик, Даниел Наумов, Добрин Гьонов

Изпълнителният директор на ФК ЦСКА 1948 Добрин Гьонов даде специална пресконференция заедно с оперативния директор на клуба Стойчо Младенов, на която бе обсъдена изминалата година на отбора. Гьонов говори още за евентуален трансфер на Ивайло Чочев, за подготовката на тима през зимната пауза и предстоящия двубой за Суперкупата с Лудогорец.

“Със сигурност има едно чувство на съжаление относно изпуснати точки. Можеше представянето ни да бъде по-добро. Новият сезон започна с голям ентусиазъм, победихме на “Герена”. Изиграхме два хубави мача срещу Стяуа, като можехме да продължим, но индивидуални грешки ни попречиха. Лошото е, че редувахме добри и лоши игри и ако не бяхме загубили точки от Пирин, Хебър и Крумовград, сега може би щяхме да сме начело на класирането. Надявам се през втория полусезон да наваксаме изпуснатото от първия.

За мен 2023 беше изключително успешна. Клубът завърши трети, играхме финал за Купата, играхме в Европа. Равносметката е положителна за самата година. Втората част от годината не отговаря на това, което направихме в първата и не успяхме да надградим.

Постоянството беше това, което ни липсваше. Редувахме силни мачове, стойностни победи с добра игра и в следващия момент срещу отбори, срещу които сме фаворити, губехме. Бих отличил постоянството и това да играем по един и същ начин във всеки мач, а не самата игра.

Самите резултати го показват – осъзнаваме, че имаше грешни ходове през лятото относно трансферите. Голям проблем е, че повечето футболисти дойдоха в началото на юли, не можаха да се климатизират, след това идва напрежението. Селекцията ще бъде отворен процес през зимата, ще имаме изходящи трансфери. Ще се опитаме да заместим подобаващо футболистите, които ще си тръгнат. Надяваме се Сердюк и Джонатан да се върнат на подходящото ниво и да засилят редиците.

Всеки един футболисти може да получи изходящ трансфер, стига офертата да задоволява клуба. На този етап Чочев е наш футболист, ако получим подходяща оферта, защо да не си тръгне? Ние не сме Реал Мадрид, че на всяка цена да задържаме футболистите си. Днес по-рано беше финализиран трансфера на Симеон Петров. На финалната права сме на продажбата и на други футболисти. Ще направим някои интересни изходящи трансфери и ще направим и входящи такива.

Тръгнахме в един момент в една посока за зимната подготовка и заради външни фактори трябваше да променим програмата. В следващите дни ще финализираме всичко и ще дадем информация къде ще бъде подготовката ни. Обсъждаме в момента всички варианти. Датата за Суперкупата също промени нашите първоначални планове, тъй като искахме да се върнем на по-късен етап. Лудогорец ни попита за тази дата и предвид техния натоварен график беше нормално да се съгласим.

Предложението мачът да се изиграе във Велико Търново беше от страна на Лудогорец, ние го приехме. Ние знаем, че през зимата навсякъде в България може да ни изненада времето. Риск има, в крайна сметка, ако условията не позволяват, няма да го изиграем този мач. Надявам се организаторите да положат всички грижи, така че теренът да бъде в състояние за игра”, заяви Гьонов.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ