Антоанета Костадинова беше избрана за „Спортист на годината“ на Търговище

7 Dni Sport21.12.2023
Антоанета_костадинова

Олимпийската вицешампионка по спортна стрелба Антоанета Костадинова беше избрана за спортист на годината на Община Търговище. Тържествената церемония се проведе снощи в концертната зала на ОНЧ „Напредък-1864“, а отличени бяха трите най-добри състезатели над 18 години, десетте най-добри до 18 годни, както и трите най-успешни отбора. Носителите на наградите са определени по нови правила, предложени от Костадинова, която е почетен гражданин на Търговище.

Именно Антоанета Костадинова заслужи и отличието за най-добър спортист в категорията при състезателите, навършили пълнолетие. Тя има завоювани златен и сребърен медал от Европейските игри в Краков, както и четвърто място от Световната купа в Баку, съобщава от Общината.

„Пожелавам на всички спортисти много успехи, да са здрави, да нямат контузии, защото това е нещото, което може да те събори не само физически, но и психически“, заяви Костадинова и добави, че това е 13-и пореден път, в който печели първото място.

Отличията на Костадинова и на нейния треньор Христо Маринов бяха връчени от кмета д-р Дарин Димитров.

„Пожелавам Ви да сте здрави, да постигате целите си. Вие прославяте Търговище в България и по света и много се гордеем с Вас“, каза кметът.

Второто място при спортистите над 18 години е за Иван Сираков, състезател по ориентиране на Варинт 5. Той има пет първи места от Шампионата на Югоизточна Европа и пет първи места от държавно първенство. Трети е Теодор Трифонов от клуб по спортна гимнастика Светкавица. Сред неговите постижения са първо място от Държавно лично-отборно първенство финал кон с гривни, първо място от първенство Купа България – халки и многобой.

Първенец в класация при състезателите до 18 години е Халил Садъков от клуба по свободна, класическа и самбо борба Олимпиец. Негов треньор е Стойчо Ненов. Сред най-добрите постижения на Садъков са четири първи места – от Балканско първенство, Държавно лично първенство, Държавно лично-отборно първенство, международен турнир „Стоте войводи“ в Сливен.

Втората позиция е за друг състезател на Олимпиец – Никифор Петров. Трета в класацията е Хелин Шакироглу от баскетболен клуб Светкавица-Мебел Стил. В подреждането следват състезателката по ориентиране на Варинт 5 Ния Онуфриева, Онур Хикмет от клуба по спортна гимнастика Торнадо, Джан Ъшък от клуб по борба Олимпиец, Юлия Георгиева от клуба по ориентиране Вариант 5, Панайот Иванов от клуб по спортна стрелба Светкавица, Толга Абдурахманов от клуб по спортна гимнастика Светкавица и Иван Александров с клуб по стрелба Светкавица.

При отборите първото място заслужиха момичетата до 12 години на баскетболен клуб Светкавица – Мебел Стил. Техен треньор е Христиана Златкова. Втори са девойките 16 години на същия клуб, а трети – девойките младша възраст на клуб по художествена гимнастика Алегро.

Тази година общо 11 спортни клуба от общината подадоха номинации. В категорията до 18 години бяха номинирани 15 състезатели, а в тази над 18 – 8 спортисти. Отборите също бяха осем. Отличените са определени от комисия, в чийто състав влизат спортни деятели, журналисти, общински съветници и експерти от администрацията.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ