Донски триумфира с титла на двойки в Тунис

Александър Донски

Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Донски спечели титлата на двойки на турнира по тенис на твърди кортове на открито в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара.

Донски и Тиаго Перейра (Португалия), водачи в схемата, победиха на финала Кристоф Негриту (Германия) и Майкъл Чжу (САЩ) с 6:2, 2:1 и отказ на съперниците им след 40 минути на корта.

Българинът игра на шести финал при дуетите през сезона във веригата на Световната федерация по тенис ITF и завоюва втори трофей след триумфа на друга надпревара в Монастир през март. Той има общо 11 титли на двойки в кариерата си.

Дъждовното време обърка програмата на турнира и затова Донски и Перейра играха за трофея едва днес, след като се класираха за финала в събота. Организаторите трябваше да проведат срещи от четвъртфиналите, полуфиналите и финалите на сингъл и на двойки, за да приключат надпреварата.

Големият герой на деня беше Кристоф Негриту, който изигра шест мача – по три на сингъл и на двойки, и остана на корта над седем часа и половина. В тях той записа четири победи и две поражения – на двата финала.

Автор: БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ