Започват проверки за финансирането на федерациите

7 Dni Sport18.12.2023
Министър Димитър Илиев,

Спортният министър Димитър Илиев ще инициира среща с държавните органи за по-качествена проверка на финансирането на федерациите след скандала с подкуп в щангите, когато бяха арестувани баща и син Иван Иванови. Иван Иванов-син вече е уволнен от министерството със заповед на министъра.

Илиев призна, че е имал само една среща с олимпийския шампион Иван Иванов-баща, когато у нас е имало делегация на европейската федерация за предстоящото континентално първенство в София. На нея те си говорили за заплатите на треньорите. Иван Иванов, служител в Министерството на спорта, беше хванат с 62 хил. лева белязани пари. Парите са взети от шефа на федерацията по щанги Ариф Маджид, за да бъдат осигурени 1,2 млн. лева финансиране за европейското първенство догодина.

По-късно в петък бяха арестувани още двама души, включително шефката на дирекцията. Те бяха изведени с белезници и качени в патрулки. Има и още отведени за разпит.

Разследването започнало, след като шефът на федерацията по вдигане на тежести се оплакал в антикорупционната комисия, че му искат подкуп. След като не използва конкретните имена, но бе попитан за Маджид и Иванов, Кръстев каза, че не отрича информацията.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ