Позор, срам, отвръщение. Кремена Кънева каза истината за Мартина Ангелова – българска шампионка по фигурно пързаляне.

7 Dni Sport18.12.2023
Screenshot 2023-12-18 at 13.06.55

От Официалната Фейсбук страница на Кремена Кънева:

„Това е Марти. Марти тренира фигурно пързяляне.

Марти бива оставена без съблекалня и три часа на кучи студ, от което капилярите ѝ се пукат.
На ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО по фигурно пързаляне.

Тече ѝ кръв от носа, но тя излиза на пързалката и въпреки кървавите петна, които оставя след себе си не се отказва. Става пета.

Толкова за спорта и децата в България.

Останалото казва майка ѝ Кирилка Ангелова:

Държавното първенство по фигурно пързаляне приключи!
Темата на програмата на Марти е по книгата „Игрите на глада“ , за мен вчерашния ден бе олицетворение на игри на дребно!

Да започнем от там, че на спортистите, които не тренират в Зимен дворец на спорта, не бе осигурена съблекалня! Условията в Зимен дворец на спорта са потресаващи за база от национално значение и база, в която са инвестирани милиони левове, но не това е целта на този пост.

Като човек обичащ и уважващ спорта и усилията на всички, човек, която вярва, че спорта освен постижения би следвало да възпитава у спортисти и състезатели основни общочовешки ценности, като уважение към труда на останалите, като съпричастност и т.н, вчеращния ден бе показателен, че се прави точно обратното…игри на дребно.

Децата, които не тренират на Зимния дворец бяха останавени без съблекалня, в условия на кучешки студ. И ако приемем, че няма къде да ги настанят, не можеше ли другите клубове да отворят вратите си за тези състезатели? Можеше, но не го направиха! Защо ли? Може би, защото има конкуренция и каква е тя?
Това са деца на прага на тяхната евентуална кариера, но да по-добре е да играем на дребно, да раздаваме купи и медали, да отчитаме дейност и като отидем в чужбина да се оправдаваме, че ние толкова си можем и че сме малка страна…

След три часа студ, на Марти капилярите не издържаха и да течеше и кръв,но излезна на старт, излезна с кръв, която си течеше, падна да, но стана…Ах, как стана и се събра това дете!
И въпреки кървящия нос, завърши 5-та, с резултат 41,55!

Единственото, което ме впечатли, освен силата и, бе майката на фигуристка от конкурентен отбор, която даже беше просълзена от героизма на Мартина!

Как да се прави елитен спорт, като то няма адекватен детско -юношески? Ми има как, ама явно хората не го осъзнават .
И тук не става въпрос дали е с медал или не, Мартина има безпорен напредък и трябва да си сляп, за да не го видиш, но усещането, усещането е за игри на дребно!

Какво печелят, не знам… но ако се чудим как като общество се докарахме до тук, то отговорът е дълбоко в нас, в неспирния порив да прецакаш някой и да минеш тънко, в неспирния вой, че няма как и в неспирния оправдателен режим!
От мен, толкова!

От Марти повече, но догодина!“


Мартина Ангелова се състезава в спорта фигурно пързаляне и се развива и вдига класата си.

Снимка: От Официалната Фейсбук страница на Кремена Кънева


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ