Густаво Бусато е вратар № 1 в efbet Лига

7 Dni Sport16.12.2023
ЦСКА, Тренировка, Густаво Бусато

Вратарят на ЦСКА – Густаво Бусато – направи силен есенен полусезон и е №1 в шампионата по брой „сухи” мрежи. Бразилецът не е допуснал гол в 11 мача, сочи статистиката.

След него се нарежда стражът на Арда – Анатолий Господинов – с 9 „сухи” мрежи. Любопитното е, че той също е премина през “Армията”. Договорът на Бусато изтича през лятото, но се очаква той да бъде подновен скоро.

През тази есен Бусато е играл в 20 мача и общо 1800 минути. Допуснал е 11 гола, което прави средно по 0.55 гола на мач. Бразилският страж на ЦСКА е рекордьор по минути без допуснат гол – средно по 164.

Бусато бе привлечен на „Армията” през лятото на 2019 година. Първоначално бе резерва на Витаутас Черниаускас, но постепенно го измести от титулярната позиция, а с течение на времето бразилецът стана най-постоянният и стабилен играч на “червените”. През този сезон той счупи рекорда за чужденец с най-много мачове за ЦСКА, изпреварвайки сънародника си Жеферсон.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ