Черно море обмисля продажба на класния Мазир Сула, търси качествен заместник

7 Dni Sport14.12.2023
Черно море - ФК ЦСКА 1948, Илиан Илиев

Голяма е вероятността треньорският щаб на отбора на Черно море да се ориентира към привличане на ляв, а не на десен външен халф, но такъв, който да умее да играе и с десния крак. Това ще граничи с евентуален трансфер на Мазир Сула.

Французинът прави много силен сезон с екипа на Черно море и най-логичното е неговото представяне да не е останало незабелязано. Въпреки че по профил Сула е атакуващ полузащитник, в 5 мача досега Илиан Илиев залага на него на лявото крило, където също беше достатъчно ефективен. Съществен процент от общо четирите му асистенции от началото на сезона, той ги направи, когато започваше на левия фланг.

Едва ли ръководството на клуба ще се съгласи на трансфер на полузащитника в европейски клуб, а по-вероятното е при интерес да бъде трансфериран в арабски такъв. Причината е, че в Катар или Емирствата биха извадили по-сериозна сума, която да кореспондира с качествата на Сула.

На „Тича” вдигнаха много сериозно летвата с трансферите на Мартин Минчев, Матеус Машадо, Сердюк, Илиан Илиев и със сигурност няма лесно да се разделят нито със Сула, нито с друг настоящ играч, ако сумата не ги удовлетвори.

Автор: Добри Атанасов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ