Гочето: Илиан Илиев прави чудеса, Уелтън е човекът отбор

Георги Василев - Гочето

Легендарният български треньор Георги Василев даде ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport, в което направи обзор на изминалия есенен полусезон в efbet Лига. Гочето говори и за битката за титлата, както и събитията в ЦСКА и Левски. Треньорът, който стана шампион с Етър, ЦСКА и Левски, посочи, че Илиан Илиев „върши страхотна работа в Черно море“, като това е плод на много труд и търпение през години, а за крилото на Левски – Уелтон, заяви, че той е „човекът отбор“.

„Аз лично бих казал, че първенството ми допадна. Беше много динамично, много драматично. От една страна имаше отбори, които набираха скорост, от друга имаше такива, които в процеса на първенството дръпнаха, например ЦСКА, Ботев Пловдив. Има и отбори, които тръгнаха мощно и след това с течение на времето отпаднаха от битката като Локомотив Пловдив, Арда и Левски. Имаше мачове, които до последния момент не се знаеше изхода като Локомотив Пловдив – ЦСКА, Черно море с Локомотив и Лудогорец с ЦСКА, както и Етър с ЦСКА във Велико Търново“, заяви Георги Василев.

„Мога да кажа, че за разлика от други години, първенството е напрегнато и много интересно. Мисля, че и футбола, който играем не е лош. Аз лично съм доволен от видяното и съм привърженик на това да има различни отбори с различни амбиции. Има такива, на които с течение на първенството растат и техните цели. Дошло е времето Черно море да покаже истинското си лице и предимството, което с години се е градило с Илиан Илиев. Черно море имаше постоянство, с което никой друг отбор не можеше да се похвали“, каза още той.

„Спорът за шампионската титла е много сериозен. Там има три отбора за мен. От началото мислех, че ще бъдат 5. Не съм отписвал другите, но реално погледнато Черно море, Лудогорец и ЦСКА са с най-реални възможности, амбиции и класиране до този момент, за да имат стремеж да гонят първото място“, заяви легендарният бивш треньор на Левски, ЦСКА и Етър.

„Лудогорец за мен имаше превъплъщение, защото началото му не беше убедително. В един момент даже мислех, че разликата през последните години на тяхната игра е голямо, но след треньорската промяна нещата си дойдоха на място. Лудогорец компенсира изоставането си, а в мача с ЦСКА имаха късмет. С това постоянно прекъсване и адаптиране на футболистите към обстановката изигра лоша шега на ЦСКА. Лудогорец получи и възможност да победи. Лудогорец остава сериозен кандидат за титлата, но Черно море е с не по-малко възможности, така че отборите ще трябва да се съобразяват и с тях“, коментира още Георги Василев.

„Нека да построят новия стадион ЦСКА. Отбори като ЦСКА и Левски винаги ще има предизвикателството, неувереност, съмнение, голямо самочувствие или завист, за да се определи тази моя позиция. ЦСКА е на прав път, ще направи хубав стадион. Вече започнахме със съжаление и носталгия да гледаме другите държави и футболни сили, които играят при различни футболни условия. И става дума за държави, които са близо около нас“, заяви Василев.

„В Левски има нещо, което остава извън обсега на обикновения зрител. Имат си проблеми, които трябва да си решават. „Сините“ имат един състав, който на мен ми харесваше. Знам, че Левски има силни нападатели, но да не забравяме, че те възкръснаха от пепелта през последните години. Много неща може би ги забравяме къде беше отбора в един момент, като беше на практика разпаднат почти изцяло. Градеж на нов отбор, амбициите, независимо къде и как в Левски винаги ще са за върха. Винаги там ще гонят. Сега това място не отговаря на техните традиции и самочувствие, но има неща, които явно Левски не може да ги реши, или не ги решават те. В спортно-технически аспект Левски е интересен, но до този момент, до който излезе срещу отбор, който им знае качествата и може добре да им парира тяхната ефективност и атрактивност. Левски е лесно разгадаем“, призна Гочето.

На въпрос кой треньор и кой играч могат да бъдат отличени от есенния дял на сезон, Георги Василев заяви: „Безспорно Илиан Илиев е човекът. Не е случайно, че стана и треньор на националния отбор. Направи в Черно море нещо страхотно. Заслугата е на цяла Варна. Всъщност това е едно от най-силните оръжия на отбори, които трайно и постоянно присъствие. Когато има една възможност да се работи пълноценно и да се работи с търпение, в един момент изваждаш добър отбор с ресурс и позиции. Като футболист искам да посоча един българин, за това бих посочил българин, защото има много чужденци – Иван Дюлгеров, Андриан Краев. От чужденците Уелтон е човекът отбор в първенството, трябва да се замисля сериозно кой е толкова силен футболист над останалите, но това са средно ниво футболисти, които поддържат добро ниво в нашето първенство“.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ