Локо Пд разби Пирин за 15 минути с феноменални голове

IMG_2483

Локомотив Пловдив победи Пирин Благоевград с 3:0 на стадиона в парк „Лаута“ в последен и за двата тима мач за календарната 2023 година, част от програмата на 20-ия кръг на efbet Лига. Домакините реализираха и трите си попадение в рамките на 13 минути, като междувременно уцелиха и греда, а гостите не успяха да реализират дузпа – нещо, което Локо направи.

„Смърфовете“ излязоха напред в резултата в 51-вата минута след красив ножичен удар на Алфа Конте, дошъл след центриране на Ефе Али. Три минути след това Бабакар Дион покачи на 2:0 след страхотен индивидуален пробив. В 56-ата минута Димитър Илиев уцели греда, а в 64-ата Георги Минчев вкара за 3:0 от дузпа. В 75-ата минута Динко Хоркаш спаси 11-метров наказателен удар, изпълнен от Аймен Суда.

Така Локомотив Пловдив завърши годината като четвърти във временното класиране с актив от 38 точки, докато Пирин приключва като 14-и с 16. В следващия кръг, който ще се изиграе в средата на февруари, Локо гостува в Кърджали на Арда, докато за благоевградчани предстои домакинство срещу Левски.

Първото добро положение в мача дойде в шестата минута, когато Георги Минчев проби през центъра и пробва късмета си от около 20-ина метра, но стреля над вратата на Максим Ковальов.

В десетата минута Локомотив имаше нова възможност да отбележи, след като Джовани получи топката на границата на наказателното поле, откри си пространство и шутира с по-слабия си ляв крак, но в аут.

Минута по-късно Юго Комано бе изведен очи в очи с Динко Хоркаш, но хърватинът бе заел добра позиция и се справи с удара на французина.

В 23-ата минута след триходова комбинация между Оливер Камдем, Джовани и Бабакар Дион, последният нанесе удар към долния десен ъгъл, но Ковальов успя да избие в корнер.

В 34-ата минута Евандро пробва късмета си от далечна дистанция, но ударът му бе слаб и неточен.

Седем минути по-късно Бабакар Дион проби отдясно и центрира към Георги Минчев, който стреля с глава, но на сантиметри встрани от вратата на Пирин.

С това се изчерпаха интересните положения за първата част.

В 47-ата минута Алфа Конте проби отдясно и пробва центриране, Максим Ковальов не се намеси добре и изби в краката на Джовани, който финтира Иван Тасев и стреля от място, но сантиметри го разделиха от гола.

Четири минути след това Локомотив Пловдив излезе напред в резултата. След центриране от статично положение се стигна до разбъркване в наказателното поле на Пирин, Ефе Али пое топката и елиминира двама противникови играчи, след което центрира към Алфа Конте, който с изключително красив ножичен удар в долния ляв ъгъл се разписа за 1:0.

Много бързо след това „смърфовете“ реализираха и второ попадение, с което почти лишиха двубоя от интрига. Бабакар Дион направи отличен индивидуален пробив отдясно, справи се с Георги Върбанов и нанесе техничен удар към далечния долен десен ъгъл, като не остави шансове на Максим Ковальов – 2:0.

В 56-ата минута домакините имаха още една изключителна възможност за попадение. След центриране от корнер Димитър Илиев успя да нанесе удар с десния крак, който обаче срещна напречната греда.

В 64-ата минута Локомотив Пловдив реализира и трето попадение. Георги Минчев навлезе в наказателното поле и бе съборен от Мартин Бачев, който вече имаше жълт картон, не получи втори такъв, но се стигна до дузпа. С изпълнението се нагърби именно Минчев, който хладнокръвно се разписа за 3:0 с удар под гредата.

Пет минути по-късно Пирин Благоевград можеше да върне един от головете, след като Аймен Суда бе изведен сам срещу Динко Хоркаш, но хърватският вратар застана добре и успя да избие. В 72-рата минута влезлият от резервната скамейка Станислав Костов стреля от дъгата на наказателното поле, но право в тялото на Хоркаш.

В 73-ата минута Иван Тасев направи хубав пробив отдясно и навлезе в наказателното поле, където бе съборен от Ефе Али, което доведе до дузпа за „орлетата“. С изпълнението се нагърби Аймен Суда, който стреля в десния ъгъл на средна височина, а Динко Хоркаш предугади намеренията му и изби в корнер.

До края на срещата Локомотив Пловдив организира още няколко опасни атаки, от които обаче така и не успя да реализира четвърто попадение във вратата на Пирин Благоевград.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Пирин


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ