Ботев Пд закри турболетншя сезон с трудна победа над Хебър

IMG_2481

Ботев Пловдив пропусна много положения и победи Хебър само с 1:0 в последния двубой на двата тима за полусезона.

Единственото попадение в двубоя бе дело на Антонио Перера след асистенция на Ивелин Попов.

Още в третата минута Матвей Игонен трябваше да показва рефлекс при удар на Мартин Секулич с глава. В десетата минута Секулич успя да продължи към Уме Емануел, но неговият изстрел премина покрай вратата.

В 14-ата минута Ханкич с една ръка изби удар на Стефан Цонков, но след това прозвуча и сигналът за засада.

Шест минути по-късно Константинос Балоянис се включи добре в атаката и подаде остро в наказателното поле, но Игонен пресече паса.

В 32-ата минута Атанас Кабов отправи много техничен удар, който обаче бе брилянтно отразен от Ханкич.

Георги Николов падна на тревата в 36-ата минута и имаше претенции за дузпа. Георги Гинчев обаче остави играта да продължи, а и ВАР не се намеси.

В добавеното време на срещата Ивелин Попов намери Акере, чийто опит за пас в наказателното поле обаче бе блокиран.

В началото на втората част Карлос Охене се строполи на земята без съприкосновение с противников играч и се наложи да получи медицинска помощ. В крайна сметка ганаецът успя да продължи участието си в срещата.

В 52-ата минута Игонен отново бе последната преграда срещу атаката на Ботев Пловдив.

В 57-ата минута Ботев Пловдив поведе в резултата. Ивелин Попов центрира в наказателното поле, а Антонио Перера успя да засече топката във вратата на Игонен за 1:0.

В 69-ата минута Георги Николов продължи с пета към Стилиян Тисовски, който отправи удар от движение, но изпълнението му не бе достатъчно силно, за да затрудни Ханкич.

Две минути след това Игонен сбърка, което позволи на Секулич да овладее в наказателното поле, но след като се завъртя и стреля, вратарят на Хебър вече се бе върнал на мястото си и поправи грешката си.

В 80-ата минута след центриране от корнер Мартин Секулич преодоля Матвей Игонен, но Стилиян Тисовски изчисти топката от голлинията.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Ботев Пд


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ