Левски и Костов ще гостуват на Ботев Враца и Янев в интересен мач

7 Dni Sport09.12.2023
Левски - Ботев Враца, Уелтън

Левски гостува на Ботев Враца в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион „Христо Ботев“ е от 17:30 ч. и ще бъде ръководен от Георги Давидов.

„Сините“ ще опитат да надигнат глава след отпадането от Sesame Купа на България. Столичният тим загуби драматично от Хебър и по този начин единственият шанс за участие в Европа остава именно през първенството. Отборът на Николай Костов заема шесто място в класирането, на седем точки от третата позиция. В последния кръг Левски надделя над Локомотив Пловдив и прекъсна негативната си серия от 5 поредни шампионатни срещи без победа.

Моментът за „сините“ да увеличат актива си изглежда подходящ, тъй като се изправят срещу тима на Ботев (Враца), който е на предпоследното място в елита. Футболистите на Христо Янев не се представят много убедително в последно време – врачани имат само един успех в последните си девет мача в efbet Лига. Преди седмица отборът допусна тежко поражение от Лудогорец с 0:5.

Играчите на Левски са мотивирани да се реваншират на своите привърженици и ще търсят задължителна победа днес, която да осигури повече спокойствие в синия лагер по време на зимната пауза. Ботев Враца, от своя страна, пък ще опита да се възползва от моментното състояние на своя противник и да открадне поне една точка.

Николай Костов няма да може да разчита на контузения Джавад Ел Джемили и наказания Асен Митков. Очаква се в състава да се завърне Хосе Кордоба, който пропусна последните два двубоя на „сините“.

Първата среща между днешните съперници на „Герена“ завърши с минимален успех на Левски.

Ботев Враца – Левски

Вероятни състави:

Ботев Враца (3-4-2-1): Бариос; Кунде, С. Велев, М. Христов; Мендоса, Киконда, Траоре, С. Георгиев; Мажуга, Да Силва; Д. Генов

Левски (4-1-4-1): П. Андреев; Галчев, Кордоба, К. Димитров, В. Любенов; Дарлан; Роналдо, А. Краев, Фадига, Уелтон; Рикардиньо

Съдия: Георги Давидов
Стадион: „Христо Ботев“, Враца
Начало: 17:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ