Секретните документи, ЦСКА и Драгомир Драганов имат сериозна коренспонденция, публикувана е

7 Dni Sport07.12.2023
Левски - ЦСКА, Тибо Вион, Амос Юга, Драгомир Драганов, Юрген Матей

Официалната позиция, че ЦСКА не иска Драгомир Драганов да му свири, изразена от Филип Филипов във вторник, не бе нито първата, нито втората подобна от клуба.

Всъщност от „Армията“ вече цели три пъти са се обявявали срещу този съдия.

За сефте това се случи след загубата с 0:1 от Берое в Стара Загора на 21 март 2021 г., която доведе и до уволнението на Бруно Акрапович. Тогава в скучен и равностоен мач Драганов отсъди изключително дискусионна дузпа за заралии в последните минути.

„Човекът на Разград си свърши работата и изпълни поръчката. Такова ритуално отрязване на главата на ЦСКА скоро не бяхме виждали. Някои хора много ги е страх от нас и ще се подсигуряват до последно. Не е само измислената дузпа. Още през първото полувреме съдията показа накъде вървят нещата. Не даде червен картон на Камбуров за удар в лицето на наш футболист без топка. Спести много жълти картони. Още колко години ще става едно и също? Кога мачовете ще започнат да се решават на терена? Господинът дойде в Стара Загора с мисия и сега си тръгва доволен, изпълни си я перфектно. ЦСКА не желае повече този съдия да свири мачове на отбора“, заяви след мача тогавашният главен мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов.

Впоследствие варненецът близо година не свири на червените, а през тази пролет отново си навлече техния гняв. На 4 март той не отсъди кристална дузпа за задържане на Брадли де Нойер в наказателното поле на Локомотив Пловдив в двубоя на „Армията“, който завърши 1:1. Драганов дори бе повикан да преразгледа ситуацията с ВАР, но пак не промени решението си.

„В момента, в който излязоха наряди за тази седмица, ние знаехме какво ще бъде съдийството. Официално ще пуснем жалба срещу рефера и искам този човек повече да не свири мач на ЦСКА. Това беше просто недопустимо. Имаше много ненужни прекъсвания и очевадна дузпа за нарушение срещу Де Нойер, който не беше дадена. Не мога да се сетя за друга ситуация, в която съдията е извикан да преразгледа положението, ВАР видя дузпата, целият стадион е видял дузпата и само главният съдия не я видя“, коментира изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов. Във вторник той отново имаше изказване в тази посока, но думите му останаха глас в пустиня. Драганов бе назначен да свири дербито с Лудогорец в неделя.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ