„Да потвърждавам, новината за Слави Т. Трифонов отговаря на истината: Казвам ви: Оттеглена е“

7 Dni Sport06.12.2023
Слави Трифонов,

Преписката по производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и фирмата му „Седем-осми“ АД, образувана заради „Песен за Лена“, е прекратена. Това казаха за „Сега“ от Комисията за защита от дискриминация (КЗД), която се занимаваше с казуса по жалба не на Лена Бориславова, а на Геновева Тишева. Причината за прекратяването е, че Тишева е оттеглила оплакването си, обясниха от комисията. В протокола от заседанието на КЗД, по време на което преписката е архивирана, не стават ясни мотивите на Тишева. В момента Тишева, която е юрист, кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация „Български център за джендър изследвания“.

Тя пусна оплакване в комисията заради „Песен за Лена“, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8“ през февруари.

В нея главен герой е Лена Бориславова – бивш началник на кабинета на Кирил Петков, докато той беше премиер. В песента по адрес на Бориславова се сипят намеци и определения, които прекрачват всякакви граници на политическа сатира с добър вкус.

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са направили песента, той е чувал само първия куплет и няма „представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят“.

Междувременно Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение срещу „Седем-осми“ АД заради въпросната песен. В иска си за 40 000 лв. тя обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Обявявайки, че е завела дело срещу сценаристите на Слави Трифонов, Бориславова каза и че ще има и още искове, но такива все още не са станали публично известни.

„След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки“, посочи тя във Фейсбук. Този процес е насрочен за февруари догодина.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ