ЦСКА измъкна победата в „Овча Купел“ и продължава борбата на два фронта

IMG_2444

ЦСКА победи Славия с 1:0 и се класира за четвъртфиналите на Sesame Купа на България. Единственото попадение в срещата бе дело на Матиас Фаетон в 27-ата минута. Само преди няколко дни двата отбора играха за първенство, като срещата завърши 1:1 след късен изравнителен гол на Роберто Райчев.

И двата отбора имаха шансове за попадения, като през първата част след страховит удар от далечно разстояние на Майкъл Естрада, топката срещна напречната греда. През второто полувреме “белите” нацелиха гредата на два пъти след удари на Ерол Дост и Кристиян Стоянов.

Последният мач за отбора на Нестор Ел Маестро преди зимната пауза е дербито с Лудогорец в неделя. Това ще бъде и финалната среща на ЦСКА на стадион “Българска армия” преди реконструкцията на стадиона, докато Славия гостува на Черно море.

Двубоя на стадион „Александър Шаламанов“ започва в 17:30 и може да го проследите на живо с dsport, както и в ефира на Дарик радио.

Седалки полетяха в „Овча купел“ – фенове на Славия замеряха скамейката на ЦСКА (ВИДЕО)

В 7-ата минута Галин Иванов отправи първия точен удар в срещата. Той стреля от границата на пеналтерията, но Густаво Бусато се намеси без проблем.

Седем минути по-късно Мартин Сораков излезе очи в очи с Бусато след фрапантна грешка на Сейни Сенянг. Денислав Александров открадна топката от левия бранител и подаде към Сораков, който обаче не успя да преодолее бразилския вратар на „армейците“.

В 25-ата минута Джонатан Линдсет получи на границата на наказателното поле от Матиас Фаетон и не се поколеба да стреля към горния ляв ъгъл на вратата на Светослав Вуцов, но топката премина на сантиметри от страничния стълб.

Само две минути по-късно ЦСКА откри резултата. Светослав Вуцов се опита с дълъг пас да намери играч на Славия в предни позиции. Топката бе пресечена от Иван Турицов, а Браян Кордоба подаде към Тобиас Хайнц. Норвежецът проби отлично по десния фланг и с центриране по земя намери Фаетон, който с техничен удар прати кълбото в десния ъгъл на вратата на домакините.

След попадението на „червените“ имаше напрежение по трибуните, след като фенове на „белите“ хвърляха седалки по резервната скамейка на гостите, като дори бе уцелен стюард.

В 38-ата минута „армейците“ бяха близо до втори гол, но гръмотевичният удар на Майкъл Естрада от далечно разстояние нацели напречната греда.

Само минута по-късно Славия създаде добра атака, която завърши с изстрел на Галин Иванов. При неговия удар имаше рикошет, който обаче не заблуди Бусато и той изби в ъглов удар.

Четири минути преди края на редовното време на първата част Амос Юга направи голям пропуск от близко разстояние. Хайнц изпълни корнер, защитата на „белите“ не изчисти по най-добрия начин и топката се върна в офанзивния футболист на ЦСКА, който сложи топката на главата на капитана на „червените“, но той прати кълбото право в ръцете на Вуцов.

Динамичната игра през първото полувреме продължи и Славия създаде нова опасност в 42-ата минута. Денислав Александров се справи с Иван Турицов и стреля от наказателното поле, но Бусато отново се намеси.

В първата минута на продължението на първата част „белите“ бяха близо до изравняването. Тони Тасев изпълни корнер и намери Ерол Дост, но неговият удар с глава премина малко встрани от левия страничен стълб на Бусато, който замръзна на голлинията.

Началото на второто полувреме започна с хубава атака на домакините. Венцислав Керчев подаде към Галин Иванов, който изведе Сораков на добра позиция, но неговият удар бе слаб и не бе проблем за Бусато. В 57-ата минута Тони Тасев стреля от пряк свободен удар, но изпълнението му бе неточно.

Само минута по-късно Тасев изпълни корнер и сложи топката на главата на Ерол Дост. Той отклони с глава, топката рикошира в тялото на Емануел Шакич и се отби в напречната греда на вратата, пазена от Густаво Бусато.

В 70-ата минута появилият се като резерва Дюкенс Назон направи хубав индивидуален пробив, но ударът му бе неточен. Моменти по-късно „белите“ организираха хубава атака. Галин Иванов бе изведен от Иван Минчев и предпочете да подава, вместо да стреля, което позволи на Бусато да се намеси.

Три минути преди изтичането на редовното време на мача Густаво Бусато бе заменен принудително след сблъсък с Тони Тасев. Той бе изнесен от терена на носилка, което постави участието му в двубоя с Лудогорец под сериозна въпросителна.

В 93-ата минута Кристиян Стоянов удари втора греда за домакините. Той стреля от далечно разстояние, но изстрелът му нацели десния страничен стълб на вратата на Димитър Евтимов.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ