Венцеслав Стефанов: Ако е Бербатов начело на БФС, ще се прекръстя на Иляс Алиев Салиев

7 Dni Sport04.12.2023
Венцеслав Стефанов,

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е категоричен, че следващият президент на Българския футболен съюз няма да е Димитър Бербатов. Той сподели, че не би се кандидатирал, но би подкрепил Стилиян Петров, ако не е в екип с Бербатов. Стефанов разкри, че има идеален кандидат, но не назова името му.

„Бербатов няма да е начело на БФС. Ако е Бербатов начело на БФС, ще се прекръстя на Иляс Алиев Салиев. Едно време като бях малък ми четоха една приказка: „В едно царство идва един млад цар и решава тия старите не бачкат на полето, избива всички. След две години настъпва болест и царството си заминава“. Нямам предвид себе си. Преди седмица умря един човек, който аз не уважавам, Хенри Кисинджър, отиде си на 100 години човечецът, но ходи в Китай, знае как. Годините не са от значение. Има можещи и неможещи. Аз не бих се кандидатирал. Аз искам да си гледам внучките“, заяви Венци Стефанов.

„Трябва човек с голямо сърце, аз мога да казвам не, бъдещият президент трябва да може това да го прави. Борислав Михайлов можеше, но не искаше. Ти па ме тури наравно с Ванга (б.р. – на въпрос кой ще е следващия президент на БФС). Ще се намерят хора. Оптимист съм. Ако пак се избере някоя компромисна фигура, ще се смени след 5-6 месеца и ще сменяме, както правителства, но във футбола нямаш право на служебно“, продължи той.

„Ако начело на БФС не застане един обединител, да обедини интересите и на малките, и на големите клубове, но това може да стане само с помощ от държавата. Ще има някои с волейбол да искат да се занимават, някои с гимнастика. В джипа нося 6 топки, един кмет на едно село ме моли от сума ти време, взел съм от нашите. Тези неща нима държавата не може да помогне за това нещо?“, продължи той.

„Имам представа какви са разходите, за разлика от някои клубове нямаме задължения. Не сме станали европейски шампиони, но такава ни е завивката, с това се завиваме. Батето правеше всеки месец Изпълком, не съм го виждал повече от 10 пъти в БФС, ама вдигне един телефон, фигура. Ще присъствам на Изпълкома в сряда, но той ще е само да се насрочи изборен Конгрес.“

„Разговарял съм със Стилиян Петров няколко пъти и съм му казал: „Бих те подкрепил, ако си без Бербатов“. Нямам против Мартин Петров, той не се навира между шамарите. Аз на негово място не бих го направил, ще си гледам здравето. На Бербатов му е бедна фантазията колко ще го плюят. Стенли е чисто момче, но не знам ще му издържат ли нервите. Съдиите не са толкова виновни, президентите сме виновни. Ако никой не ги търси и не им предлага, ще свирят колкото могат, а сега свирят колкото им наредят. Знам как да реша въпроса със съдиите, ако зависи от мен Стилиян в момента, в който застане, трябва да е в България, той вика: „Няма проблем, може и по видео връзка“, не става, това е като тия дето са пред камерите и правят секс“, разкри босът на Славия.

Относно своя идеален кандидат Венци Стефанов сподели, че има предложение, но не разкри име: „Има независим човек, който може да поеме БФС.100%-ов мъж. Всичко му е развито. Опазил ни Господ да е Кирил Домусчиев. Не е толкова известен.“

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ