„Трябва и затова разсекретявам доклада, ситуацията на „Герена“, Николай Костов и Наско Сираков“

7 Dni Sport04.12.2023
Левски - Локомотив Пловдив, Николай Костов

Треньорът на Левски Николай Костов не успя да се зарадва на класическата победа с 3:0 над Локомотив Пловдив. В заключителните моменти, когато по принцип отбор и треньор трябва да обират овациите за такъв успех, на „Георги Аспарухов“ се случваше нещо друго – престрелка между разцепени фенове, бранещи цитадели „Станимир Стоилов“ и „Наско Сираков“. И между тях някъде е именно Костов, чиято оставка бе искана от трибуните след серията шампионатни неуспехи.

В онези моменти треньорът скръсти ръце край тъчлинията, просто защото нямаше какво да направи. Да, между скандиранията, демонстриращи огромното разделение сред синята общност, се чуха плахи и откъслечни „Ники Костов“. По тази тема този път наставникът не взе отношение след двубоя: „Ще го оставя без коментар, защото два пъти взех отношение по темата, но моите думи не се приемат така, както аз искам и съм неразбран. Затова оставям без коментар“.

Той логично бе запитан и повлияли ли са му спекулациите, че мачът с Локо може и да му е последен начело на сините. „Да ви кажа – не очаквах този въпрос. Не знам кой и защо е писал това… Има хора, които вярват в мен. Дошъл съм да помагам. Не съм треньор, на когото кариерата му зависи… Сериозна тема е, не знам какви думи да намеря. Чувствителен човек съм. Поемам отговорност за това, което се случи. Изостанахме от първите отбори, загубихме ценни точки. Или следваме нашите идеи, или трябва да има промени. Не е сега обаче моментът да се обсъжда тази тема. По-добре да се остави за по-далечно време“.

Между чука и наковалнята – точно в такава позиция е Николай Костов, при това без вина. Той не се е назначил сам на мястото на Станимир Стоилов. И няма силата да бъде буфер между поддръжниците на Мъри, които са на нож с мажоритарния собственик Наско Сираков. Да, той е отговорен за някои слаби резултати. Но за тях вина носи и ръководството, което въпреки нелошата заработена сума от Лигата на конференциите, така и не осигури нужните футболисти на треньора. И на практика е по-слаб от миналогодишния, изиска от него спечелването на титлата. Отговорността за ставащото на „Георги Аспарухов“ е на шефовете. Които просто няма как да се скрият зад Костов или нежелаещи да удължат договорите си с клуба играчи.

Автор: Янаки Димитров / „Тема спорт“

Оригинално заглавие: „Костов без вина между чука и наковалнята“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ