Десподов: Феновете на ПАОК могат да се сравняват само с ЦСКА, Лудогорец ще е шампион

ПАОК - ХИК Хелзинки, Кирил Десподов

Капитанът на националния отбор на България – Кирил Десподов, заяви за „Арена Спорт“, че адаптацията в новия му отбор ПАОК Солун протича чудесно, а причина затова са привържениците на тима. Десподов, който у нас е носил екипите на Литекс, ЦСКА и Лудогорец, сравни феновете на солунчани с тези на „червените“.

За момента ПАОК се представя много добре в шампионата на Гърция, като е на само две точки зад лидера Панатинайкос, но и с по точка зад Олимпиакос и шампиона АЕК Атина.

„Чувствам се отлично, започнах да навлизам добре в обстановката на отбора. Всеки един играч има нужда да се адаптира, нормално е, така беше и като бях в Австрия, и в Италия. Винаги се иска някакво време, някакви месеци да навлезеш в обстановката на отбора – нови футболисти, нов треньор, нови виждания, но мисля, че добре се включвам и добре се случват нещата при мен“, заяви Десподов.

Един от факторите, които помагат на Десподов за плавната адаптация, са привържениците, чиято подкрепа към тима се усеща непрестанно, разказва нападателят.

„Мога да ги сравня единствено с феновете на ЦСКА, но тук е много по-голяма фенска маса. Когато се играе мач от гръцкото първенство, спокойно идват по 20 хиляди на мач, няма значение с кого играем. А когато има дерби, има по 30 хиляди, стадионът е пълен. Обстановката е доста по-емоционална, а феновете създават доста хубава атмосфера“, сподели футболистът.

„Аз мисля, че отборът е доста силен. Имаме изключително добър колектив в съблекалнията, треньорът ни е много голям тактик, има сериозни изисквания, но виждам, че нещата се получават. Имаме добри играчи и имаме реални шансове да се борим да станем шампиони тази година“, коментира Кирил Десподов.

„Чувствам се реално по-добре. Исках да изляза в чужбина. Истината е, че получих няколко добри оферти, което е много похвално за български играч. Три-четири оферти имах лятото, беше време да изляза навън. Направих правилния избор – харесва ми и отборът, и треньорът, и градът, и държавата. Определено се чувствам по-спокойно“, обясни играчът на ПАОК.

„При мен винаги е имало носене на отговорност, аз бях и втори капитан на Лудогорец, доколкото Антон Недялков беше контузен. Винаги има отговорност, дори и да не носиш лентата. Определено винаги се очаква повече от мен, особено от две години и половина насам, откакто съм капитан на националния отбор. Да носиш капитанската лента на България е изключителна отговорност – на и извън терена. Вие знаете, че аз винаги говоря пред вас, никога не съм крил, дори и да е лош резултатът. Не може да се говори, само когато резултатът е добър“, заяви Десподов.

Националният отбор трябва бързо да забрави 2023 година, смята Десподов. И добавя, че е време България да тръгне във възходяща линия.

„Надявам се да тръгнем в правилната посока, да не тръгнем пак в грешната. Ако гледаме резултатите през тази година – наистина не са добри. Да завършим последни в групата с 4 точки … но е много жалко, че така се развиха нещата в последните секунди. Не го заслужавахме. То винаги се казва „ако“, но ако се бяха развили по друг начин нещата, да не губим в три мача в последните секунди, можеше да имаме повече точки и да се говори, че сме тръгнали в правилната посока и че всичко е наред. Определено сега тези два мача срещу Унгария и Сърбия дават една позитивна насока, надявам се да е правилната и догодина да започнем вече да постигаме добри резултати и успехи. Аз съм в националния отбор от 8-9 години. Може би при господин Хубчев имахме възход и 3 победи в квалификациите, имаше позитивно настроение към нас, към отбора. След това вече не успяхме отново да се класираме, наистина започва да става по навик на хората, те не го приемат на сериозно националния отбор според мен. Те го виждат като възможност да се шегуват с футболисти, да се присмиват, че не сме успели да бием Литва. То и за нас не е ок, ние никога няма да кажем: „Да, ок е да не биеш Литва.“ Разбира се – и ние всеки мач излизаме, за да победим. Определено в последно време много, много, много негативна е ситуацията в България около националния отбор“, каза Кирил Десподов.

Десподов далеч не се е откъснал от събитията в нашето първенство, като направи и прогноза кой ще триумфира с титлата.

„Следя отборите и първенството, дано и тази година да е интересно, да има конкуренция до края, да има хубави мачове и конкуренция до края, защото това нещо прави по-силно и първенството, когато има конкуренция до края. Аз го казах и когато направих трансфера, според мен Лудогорец ще бъде шампион“, заяви Десподов.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ