Едмонд Назарян: Нивото на българската борба е супер

7 Dni Sport01.12.2023
Емил Иванов, Едмонд Назарян

Европейският шампион в категория до 60 килограма в класическия стил Едмонд Назарян остана на второ място в класацията за „Борец на годината“, която традиционно провежда Българската федерация по борба.

Назарян, който е син на олимпийския шампион Армен Назарян, обясни, че това признание му носи както щастие, така и малко разочарование.

„По равно съм щастлив и разочарован от това второ място.

Щастлив съм, защото успях да покажа резултат на европейското първенство, където спечелих титлата, но ми е болно, че на световното първенство не успях да взема квота. Ще се постарая да я завоювам догодина“, заяви именития български борец.

„Сега ще трябва да изчистя грешките от световното първенство. Трябва да анализирам и да намерим подходящи турнири, на които да участвам. Ще имаме подготовка в чужбина и в България и ще намеря начин да взема квота за Олимпийските игри“, добави той.

„Не ми предстоят големи празненства по Коледа и Нова година, защото Републиканското първенство е в първите дни на януари. Категорията ми е супер, чувствам се добре в нея и успявам да свалям килограми без проблем. Говоря с треньорите ми, с диетолози и до момента не съм имал проблеми с килограмите. Но все пак подготовката винаги е тежка, всяка година е различна и се чувстваш по различен начин. Винаги обаче трябва работа и да се мисли позитивно напред, за да се печелят хубави медали“, каза Назарян.

„Нивото на българската борба е супер, тук има много класни състезатели. Просто трябва да се работи повече при малките, защото младото поколение малко куца. Ако момчетата се мотивират да гледат професионалистите, те ще изберат този начин на живот. Това ще много добре за нашия спорт. Просто трябва да запалим децата по борбата. Брат ми Гриша Назарян вече доста заякна. Той е по-тежък от мен. Вдига класата и нивото си, но има още много какво да работи. Той все пак е три години по-малък от мен. Аз ще му помагам колкото мога и ще направя така, че да бъдем конкуренти на тренировката, за да имаме повече успехи на състезанията“, завърши бореца Едмонд Назарян.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ