Александър Тунчев каза за селекцията и отсече: №1 в кариерата ми като треньор е победата над Ботев с 6:0

7 Dni Sport01.12.2023
ЦСКА - Арда Кърджали, Александър Тунчев

Александър Тунчев говори пред „Мач Телеграф” преди днешното домакинство на Арда срещу Ботев Пловдив.

„Всичко е нормално, тренирахме добре и се готвим сериозно. Няма как след тежката загуба с 0:3 от ФК ЦСКА 1948 в предишния кръг настроението да не е по-минорно от обичайното. Вече обаче няма какво да направим и гледаме напред. Няма проблеми в състава и всички момчета са на линия за мача с Ботев Пд. Даваме си сметка, че ни чака много тежък двубой. Съперникът няма нищо общо с онзи, който победихме в началото на сезона с 2:0 в Пловдив, а и в края на миналия сезон с 3:0. Оттогава в състава им влязоха доста нови и силни играчи. Ивелин Попов значително вдигна класата им, но не само той. Антоан Бароан, който също не играеше в началото на първенството, е много интересен футболист. Така че, тежко ще е, но ние се готвим сериозно, надявам се да спечелим и да зарадваме нашата публика”, сподели треньорът на Арда. Днешният двубой за него ще е под номер 99 за точки, като треньор в елита. Той има и един бараж с Арда срещу Левски в края на миналия сезон, но този мач не бе за точки и не влиза в статистиката му в елита. Същото се отнася и за срещите в Локомотив Пловдив, когато бе асистент на Бруно Акрапович и го е замествал, когато босненският специалист е бил наказан. По повод наближаващия юбилеен мач номер 100 в елита, Тунчев каза по-специални ли са сблъсъците срещу Ботев Пд за него и кои двубои той счита за най-добри в треньорската му кариера.

„Определено са по-специални мачовете с Ботев Пд за мен. Много години съм прекарал в Локомотив Пд като играч и треньор и няма как да е по друг начин. Имам незабравими мачове срещу тях. Номер 1 в кариерата ми като треньор е победата в пловдивското дерби с 6:0 (б.а. – на 28 ноември 2020). След това поставям успеха с Локо Пд над ЦСКА на „Армията” с 3:1, когато Георги Минчев вкара хеттрик (б.а. – 31.10.2021). Също никога няма да забравя и една победа над Лудогорец с 3:2 на “Лаута”, когато Митко Илиев вкара гол с невероятно копване (б.а. – 20.02.2021)” – спомни си треньорът на Арда. Той сподели и дали има ли яснота за предстоящата подготовка и селекция.

„Рано е да коментираме тези неща, защото нещата са динамични и бързо се променят. Вероятно ще привлечем играчи, но бройката ще зависи и от това дали ще се разделим с някого. Ако запазим състава си, може би ще вземем един или двама. Доколкото ми е известно до момента за наши футболисти има запитвания, но не и сериозни оферти на масата. За подготовката мисля, че почти сигурно вторият лагер на отбора ще е в Турция”, завърши Александър Тунчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ