ЦСКА си запазва майсторлъка за края на мачовете

7 Dni Sport01.12.2023
ЦСКА - Етър, Отбор

ЦСКА е отбелязал 5 от последните си 6 гола в първенството след 76-ата минута. Това е и най-резултатният период на армейците като цяло от началото на сезона. В последния четвърт час на двубоите си те са се разписали цели 11 пъти. За сравнение – имат общо 12 гола за цялото първо полувреме. Така над 1/3 от 29-те попадения на ЦСКА са дошли в заключителния етап на срещите.

2:0 е най-често срещаният резултат за ЦСКА от началото на сезона. Срещу Етър тимът спечели пета среща в шампионата с такова числово изражение, след като преди това бе сторил същото срещу Ботев Bpаца, ФК ЦСКА 1948, Локомотив София и Локомотив Пловдив. С нито един друг резултат армейците не са побеждавали повече от два пъти през шампионата. През миналия сезон най-често успехите им идваха с 1:0 – цели 9 пъти.

ЦСКА се разписа във втори пореден мач след статично положение, а отново в голмайстор се превърна Християн Петров, който в предишния кръг срещу Крумовград отбеляза дебютното си попадение с червената фланелка. В предишните си 16 шампионатни двубоя армейците се бяха разписали само веднъж след стандартна ситуация.

Джонатан Линдсет вече еднолично е втори в класацията на голмайсторите на ЦСКА, след като срещу Етър отбеляза петото си попадение от началото на сезона. Лидер е Дюкенс Назон със 7, а трети – Майкъл Естрада с 4. Хаитянинът обаче не се е разписвал от победата с 2:0 над Локо Пд на 2 октомври насам, а оттогава еквадорецът има само 1 гол – при 3:0 срещу Хебър.

Линдсет е единственият полеви футболист, започнал като титуляр във всички 18 шампионатни срещи на ЦСКА-София от началото на сезона. Сънародникът му Хайнц също игра във всички мачове, но веднъж остана резерва. Само вратарят Бусато пък е с пълен актив от 1620 игрови минути на терена.

Арменецът Жираир Шагоян не попадна в групата на ЦСКА-София в 5 от последните 6 двубоя, а не е бил на терена от дербито с Левски в началото на октомври, когато влезе в заключителните минути на срещата.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ