Лудогорец спечели нова европейска драма, решава съдбата си в последния кръг

IMG_2416

Лудогорец драматично победи Спартак Търнава с 2:1 с гол в последната секунда на двубоя от предпоследния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите.

Срещата започна с натиск на разградчани. В първата минута Бърнард Текпетей опита да изведе Квадво Дуа в наказателното поле на Спартак, но ударът на швейцареца беше блокиран.

В 10-ата минута Аслак Фон Витри пусна пас към Квадво Дуа, но Доминик Такач улови преди нападателят на „орлите“ да успее да играе с топката.

В 21-ата минута Михал Дуриш получи с гръб към вратата, но Оливие Вердон успя да го затвори и да му попречи да стреля към вратата на Серджио Падт.

В 23-ата минута Кайо Видал навлезе в наказателното поле, но падна на тревата преди да отправи шут, стрелналият се на скорост Бърнард Текпетей стигна до топката и с мощен шут я прати във вратата на Такач, но след преглед с ВАР попадението не бе зачетено заради засада.

В 29-ата минута Доминик Такич показа рефлекс и отрази удар с глава на Якуб Пьотровски.

В 42-ата минута Дуриш стреля с глава, след което футболистите на домакините имаха претенции за дузпа, но на повторенията се видя, че топката не се удря в ръката на Оливие Вердон.

В добавеното време на срещата Спартак Търнава тръгна в контраатака, която завърши с изстрел на Филип Байнович право в ръцете на Падт.

В началото на втората част Нареси получи от Текпетей и излезе очи в очи с Такач, но стражът на Спартак Търнава успя да блесне с намеса.

Квадво Дуа отправи изстрел извън наказателното поле в 55-ата минута, но право в ръцете на вратаря на домакините Такач. В 65-ата минута Кайо Видал си освободи пространство за изстрел, но стражът на Спартак Търнава се намеси много добре и изби в корнер.

В 74-ата минута Лудогорец поведе в резултата! Текпетей много хитро подаде към Квадво Дуа, който изкочи зад гърба на Коша и прати топката във вратата на Такач за 0:1.

Домакините бързо се върнаха в двубоя. В 78-ата минута Ерик Даниел с изстрел извън наказателното поле матира Серджио Падт за 1:1.

В 85-ата минута главният съдия Виталийс Спасьониковс лично преразгледа с помощта на ВАР ситуация в наказателното поле за игра с ръка на Адриан Желкович и свири дузпа за Лудогорец. Зад топката застана бранителят Оливие Вердон, който бе спрян от Такач.

В последните минути футболистите на Лудогорец се активизираха, но Доминик Такач спаси два пъти отбора си от втори гол.

В последната минута на добавеното време Лудогорец отново излезе напред в резултата с гол на Матиас Тисера!

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ