ВК Левски с нова чиста победа, удари Нафтата в София

ВК Левски,

Волейболният Левски спечели чисто и втория си мач за сезона срещу шампиона Нефтохимик.

В зала „Левски София” момчетата на старши треньора Николай Желязков се представиха много убедително с изключение на леко разсейване в края и записаха успех с 3:0 (25:20, 25:17, 25:23) за финал на 7-ия кръг в efbet Супер Волей.

Така „сините” регистрираха 4-ата си победа в първенството, като имат и 2 загуби. Те заемат 4-ата позиция във временното класиране след Хебър (5/1), ЦСКА (5/2) и Монтана (5/2).

В първия си мач въобще от сезон 2023/2024 левскарите удариха също с 3:0 Нефтохимик в неговата зала в Бургас. Това се случи в полуфиналния двубой от турнира за суперкупата на България, която столичани впоследствие вдигнаха.

Тази вечер в първата част „сините” взеха аванс от началото, повеждайки с 4:0. Домакините поддържаха преднината си през цялото време и поведоха с 1:0 след 25:20.

Втората част вървеше сравнително равностойно докъм средата. След това левскарите дръпнаха солидно и я взеха категорично.

В третия гейм първи път гостите поведоха. След 13:12 левскарите отново включиха на по-високи обороти, за да докарат резултата до 24:18. Следващите 5 мачбола не бяха оползотворени, но шестият сложи край на мача.

Пореден силен мач направи посрещачът Владимир Гърков. Той бе най-резултатен с 16 точки (1 ас, 1 блок) и бе избран за MVP.

Солидно представяне имаше и центърът Майкон Морейра. Бразилецът закова 13 точки, като 4 от тях дойдоха след блокади. С 12 точки приключи аржентинският посрещач Алехандро Торо (1 ас, 1 блок).

В средата на първия гейм контузия получи либерото на гостите и националния отбор на България Симеон Добрев.

Специални гости в зала „Левски София” за мача с „Нефтохимик” бяха президентът на клуба по художествена гимнастика „Илиана” Ина Ананиева и негови състезателки. След края на двубоя те се снимаха с волейболистите на Левски.

В другия мач от НВЛ, който се изигра днес Берое победи с 3:1 гейма Пирин Разлог – 17:25, 33:31, 25:20, 26:24.

Автор: „ДСпорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ